Meg sem jelent a tárgyaláson a sajókazai telephely vezetője, kinek gondatlansága egy dolgozó karjába került.

Egy sajókazai telephelyen éveken át fittyet hánytak több munkavédelmi előírásra. A  telep vezetője ugyan tudott róla, hogy a bálázógép nem rendeltetésszerűen működik, mégsem törődött vele. Ez vezetett a 2018-as tragédiához, amikor egy szerencsétlenül járt dolgozónak végig kellett élnie a horrort, ahogy a gép először bekapja, majd ledarálja a karját.

A férfi végig eszméleténél volt, és tudta mi történik vele. „Az eset óta rémálmok gyötörnek, rendre megelevenednek azok a véres képek, ahogy a gép szétroncsolja a karom. Bele sem merek gondolni, mi vár rám ezek után, az egész jövőmet át kell gondolnom” – idézte fel a szörnyűségeket a fiatalember a Blikk egy korábbi interjújában.

Később a férfit mentőhelikopterrel szállították kórházba, ahol több órán keresztül műtötték, de a végtagot sajnos már nem tudták megmenteni. Könyökből amputálni kellett a jobb karját.

A Kazincbarcikai Járásbíróság ítéletet hozott a telephely vezetője ügyében. A vádlott – tudomással bírva a gép hibájáról – kötelezettségét megszegte azáltal, hogy eltűrte annak éveken át tartó működtetését, hogy eltávolították a gép védőrácsát, és azt is, hogy a dolgozók a bálázó működése közben benyúljanak a veszélyes térbe. A bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki és 3 év próbára bocsátotta – áll a törvényszék közleményében.

A vádlott és a védő nem volt jelen a tárgyaláson, a bíróság ítéletével szemben az ügyész súlyosbítás végett fellebbezett, így a per a Miskolci Törvényszéken folytatódik.

A kép illusztráció.