Még van rá pár napod!  Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság idén is meghirdette az alkotói pályázatát az óvodásoknak és iskolásoknak.

Október 15-ig várják a gyerekek munkáit, amelyek bemutatják, hogyan látják a tűzmegelőzést és a tűzvédelmet, a tűzoltói hivatást.

Az óvodások szabadkézi rajzokat vagy kézműves alkotásokat készíthetnek. Az iskolások három korcsoportban pályázhatnak.

Ne legyél lusta, fess!

Hattól tíz, tizenegytől tizennégy, és tizenöttől tizennyolc éves korig szabadkézi rajzot, egyéb kézműves alkotást küldhetnek be, de írhatnak verset vagy mesét is, esetleg számítógépes programot készíthetnek. A pályaműveket postán vagy e-mailen, illetve előzetes egyeztetés után személyesen nyújthatják be a korcsoport és kategória megjelölésével.

A megyei versenyen első helyezést elért alkotások részt vesznek az országos versenyen is.

Az országos verseny győztesei értékes díjakat kapnak, emellett különdíjak is gazdára találnak majd. Az az óvoda, illetve iskola, ahonnan a legtöbb pályázatot nyújtják be, elnyeri a „Legkreatívabb óvoda/iskola 2021” címet, amelyért izgalmas tűzoltó-bemutató jár, amelyen gyerekek megismerhetik a füstsátrat, olthatnak tálcatüzet, és vághatnak roncsot is. Mindez tűzvédelmi oktatás keretein belül, játékos formában történik. 

Tudtad?

Ha már rajzokkal is nevezhetsz, tudtad a ceruzák méretezését? Ha nem, akkor mutatjuk!