Négy saját nevelésű labdarúgót szerződtetett a DVTK.

Csakúgy, mint korábban, az ő esetükben is egy megelőlegezett bizalomról beszélhetünk fogalmazott Fogarasi Zoltán, a DVTK Labdarúgó Sportakadémia igazgatója. – Ez a kontraktus az akadémiai éveket követően egy hosszú távú folyamat kezdete a felnőtt futball rögös világában. Garantálni nem lehet ugyan, de bízom benne, hogy mindannyian megállják a helyüket ebben a versenyben. 2019 decemberében kaptuk meg a kiemelt akadémiai státuszt, ami lehetőséget adott arra, hogy a képzési színvonal magasabb szintre kerülhessen.

Balázsi Levente

A 2005-ben született Balázsi Levente az előző szezonban az U19-es és az U17-es DVTK-ban volt érdekelt. A két együttesben összesen huszonnyolc mérkőzést játszott, ezeken pedig tíz gólt szerzett. Idén már a tartalék gárdában is megmutatta magát, legutóbb Jászberényben gólt is szerzett.

Hatalmas megtiszteltetés, hogy a nevelőegyesületemnél írhattam alá pályafutásom első profi szerződését szögezte le Balázsi Levente. Nagyon sokat köszönhetek eddigi edzőimnek, akik kivétel nélkül támogattak és bíztak bennem. Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy támadó szellemű játékstílusommal a csapatom hasznos tagja legyek. Természetesen a legfőbb célom az, hogy mihamarabb bemutatkozhassak az első csapatban és újra állandó tagja lehessek a korosztályos válogatottnak. 

Névjegy

Név: Balázsi Levente
Születési idő: 2005. május 19.
Születési hely: Kazincbarcika
Állampolgárság: magyar
Poszt: támadó
Magasság: 171 cm
Súly: 61 kg


Benkő Péter

Benkő Pétert a tavalyi esztendőben két korosztályban is számításba vették, hiszen az NB III.-ban tizenhat találkozón két gólt szerzett, az U19-es bajnokságban tizenöt összecsapáson húzta magára a DVTK szerelését, és nyolc alkalommal talált az ellenfelek hálójába. Idén a tartalék csapat mindkét mérkőzésén kezdőként számolt vele Zsivoczky Gyula vezetőedző, az első csapatban pedig a kispadon olvashattuk a nevét a Soroksár elleni mérkőzésen.

Számomra nagy változás és kihívás volt felvenni a tempót a felnőttek edzésén. Ettől függetlenül úgy érzem, hogy sikerült hamar beilleszkedni, mindenki jó szívvel fogadott minket, fiatalokat tette hozzá Benkő Péter. – Nagyon jól érzem magam, örülök, hogy itt folytathatom a pályafutásom és terveim szerint fejlődhetek tovább. 

Névjegy

Név: Benkő Péter
Születési idő: 2003. január 30.
Születési hely: Rimaszombat
Állampolgárság: magyar
Poszt: védő
Magasság: 174 cm
Súly: 65 kg


Illés Bálint

Illés Bálint ebben az évben már bemutatkozott az U18-as magyar válogatottban, a DVTK tartalék együttesében pedig tíz mérkőzésen lépett pályára a mögöttünk hagyott szezonban. Benkő Péterhez hasonlóan Bálint is kezdő volt a tartalék csapat mindkét idei mérkőzésén, az első csapat keretében pedig egyelőre kispadig jutott.

Nagyon örülök a profi szerződésnek, minden vágyam az volt hogy miskolci születésű labdarúgóként megkapjam a profi szerződést árulta el érzéseit Illés Bálint. – Három éves korom óta ebben a klubban focizok, az utánpótlásban végigjártam a ranglétrát, minden erőmmel erre hajtottam és szerencsére ennek meg is lett az eredménye. Megtiszteltetés a felnőtt csapatnál edzeni, szeretném a lehetőséget meghálálni és megmutatni, hogy mire vagyok képes.

Névjegy

Név: Illés Bálint
Születési idő: 2004. november 15.
Születési hely: Miskolc
Poszt: középpályás
Magasság: 184 cm
Súly: 72 kg

Sikerei

U17-es válogatott kerettag
U18-as válogatott (1/0)


Vajda Botond

Vajda Botond a Diósgyőri VTK U19-es együttesében töltötte a mögöttünk hagyott bajnokságot, a Budafok elleni NB II.-es bajnokin azonban már a piros-fehérek felnőtt csapatában is bemutatkozhatott. Legutóbb a Soroksár elleni mérkőzésen állt be az 58. percben Jurek Gábor helyett, valamint ő is gólt szerzett a tartalék csapatban Jászberényben.

Nagyon örülök az első szerződésemnek, de ettől még jobb dolog, hogy a felnőttek között kezdhettem el a felkészülést fogalmazott az elmúlt időszakkal kapcsolatban Vajda Botond. – Sok segítséget kaptam a többiektől, fiatal korom ellenére abszolút partnerként kezeltek. Tudom, hogy sokat kell még fejlődnöm, de a lehetőséget most megkaptam. Innentől kezdve már csak rajtam múlik minden.

Névjegy

Név: Vajda Botond
Születési idő: 2004. március 15.
Születési hely: Rozsnyó
Állampolgárság: magyar
Poszt: támadó
Magasság: 174 cm
Súly: 65 kg