Kezdőlap KIEMELT

A CineFest díjnyertes filmjei lesznek műsoron novemberben

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idén szeptemberben rendezték meg a 19. CineFest Miskolci Nemzetközi filmfesztivált, melynek versenyprogramjában és versenyen kívül vetített díjnyertes filmjeiből készült válogatást a Miskolci Művészetek Háza Uránia és Béke Art Mozitermeiben tekinthetik meg az érdeklődők november 2. és 22 között.

A mozi szerelmesei megtekinthetik Reisz Gábor Magyarázat mindenre című filmjét, mely elnyerte a Velencei Filmfesztivál Orrizonti (Horizontok) kategóriájának fődíját. Az alkotás emellett Chicagóban a nemzetközi nagyjátékfilmek szekciójában a legjobb filmnek járó Gold Hugo elnevezésű fődíjat és a legjobb forgatókönyvért járó Silver Hugo díjat is megkapta.

A Cine-Mis Nonprofit Kft. Közleménye szerint Reisz Gábor filmjét az Uránia Art Moziteremben november másodikán, valamint november hatodikától nyolcadikáig este hét órától vetítik.

A CineFest filmjeiből készült válogatásban Tóth Barnabás Mesterjátszma című filmjét is bemutatják, mely a miskolci nemzetközi filmfesztivál közönségdíját tudhatja magáénak. A filmalkotást szintén az Uránia Art Moziteremben nézhetik meg az érdeklődők, november 9-én, 11-én, 13-án, 14-én és 16-án, valamint november 18. és 22. között délután fél hatos kezdéssel.  

A Tudor Giurgiu rendezésében készült Libertate '89 – Nagyszeben című filmet is megtekintheti a nagyközönség, mely a CineFesten elnyerte a Nemzetközi Ökumenikus Zsűri díját, a Szarajevói Filmfesztiválon a Nemzetközi Artmoziszövetség különdíját, valamint a Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválon a Vodafone Hearts' Award-ot, a legkedveltebb román film díját. A Libertate '89 – Nagyszeben című magyar-román történelmi drámát a Béke Art Moziteremben vetítik november 16. és 22. között este fél nyolcas kezdéssel.

Az előadásokra a Cine-Mis Nonprofit Kft. weboldalán vagy elővételben a mozi jegypénztárában, nyitvatartási időben vásárolhatnak jegyeket az érdeklődők – közölték a szervezők.

(Nyitókép: CineFest)