17:00 Minden jó, ha a vége jó! Szerkesztőségünket nemrég tájékoztatta a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium, Kollégium és Óvoda képviselője, hogy az oldalunkon megjelent cikkhez tartozó fotókon felismerték a saját bárányaikat. 

Kiderült, hogy a szemfüles jószágok az esti ellenőrzéskor még a villanypásztorral és kerítéssel is elkülönített saját területükön voltak. Ráadásul olyannyira épségben tértek haza, hogy a hozzájuk reggel hat órakor érkező gondozók, és az iskola is csak cikkünkből értesült arról, hogy tett egy hajnali sétát a csapat, ugyanis reggel hiánytalanul a helyükön találták őket. 

Azóta természetesen elzárták a bárányokat és aprólékosan leellenőrizték a legelőjük kerítését. Ugyan még nem sikerült rájönniük, hol szökhettek ki a rafinált barik, máris elkezdték egy „újabb védelmi vonal” kiépítését, mert természetesen semmiképpen sem szeretnék, ha az eset megismétlődne.

Az intézmény egyúttal ezúton is elnézést kér mindenkitől, akiknek esetleg kellemetlenséget okozott a bárányaik felbukkanása!


14:00 Az elkóborolt baribandát Havasi Dánielnek köszönhetően tudjuk megmutatni nektek, hiszen hajnali öt órakor ő találkozott a Hajós utcán gyapjas barátainkkal és meg is örökítette őket. 

A vezéregyéniségek szemmel láthatóan próbálták magukra ölteni a határozottság látszatát. Igaz itt kissé megbomlott a csapategység, az elmúlt pár nap esőzéseinek köszönhetően kissé megnőtt fűcsomóknak, és a magukkal vitt gidáknak köszönhetően.

Miskolcon, azok után, hogy őz, vaddisznó, medve és szarvas is kóborolt már városunk utcáin, a bárányokon már meg sem lepődünk.

/A fotókért köszönet Havasi Dánielnek!/