Szakonyi Noémi Veronika Hat hét című, a nyílt örökbefogadás témáját feldolgozó mozifilmjét a franciaországi Arras fesztiválján díjazták a hétvégén.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával megvalósult Hat hét az érettségi előtt álló, profi asztaliteniszező Zsófi (Román Katalin) történetét dolgozza fel, aki nehéz anyagi körülmények között él labilis édesanyjával (Járó Zsuzsa) és kishúgával (Szczaurski Lana). Későn veszi észre, hogy terhes, ezért úgy határoz, hogy kislányát egy civil szervezet vezetőjének segítségével (Takács Kati) adja örökbe egy hosszú évek óta várakozó párnak (Balsai Móni és Mészáros András). Zsófi határozott, és kifejezetten felno?tt döntést hoz, teljes kontroll alatt tartva saját magát és környezetét, viszont a szülése után jelentkezo? érzelmi hullámvasútra nincsen felkészülve.

A Hat hét főszerepét Román Katalin alakítja, aki nemrég Isztambulban a Boszporusz Filmfesztiválon elnyerte a legjobb alakítás díját. A megrázó filmet a nemzetközi közönség a szarajevói és a varsói fesztiválokon már láthatta, és ősszel elnyerte a miskolci CineFest nagydíját.