Figyelemfelkeltő programokkal készül novemberre, a cukorbetegség hónapjára a Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért.

– November 13-án, a diabétesz világnapja előtti napon bemutatjuk a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekklinikájának gyógyító-kutató diabetológusa, Dr. Körner Anna 100 éves az inzulin című kötetét, amelyben izgalmasan összefoglalta, hányan, hányféle úton indulva keresték a diabétesz kezelési módját, és hogyan változtatta meg az inzulin felfedezése a diabéteszes gyerekek életét – nyilatkozta Kocsisné Gál Csilla, a Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért kuratóriumi elnöke. – Továbbá felavatjuk Frederick Bantingnak, az inzulin feltalálójának az emléktábláját a Bókay János utcában.

„A 2022-es év különösen fontos a számunkra, hiszen 100 éve fedezték fel az inzulint, amely lehetővé teszi, hogy életben maradjanak a diabéteszes gyermekek.” Kocsisné Gál Csilla

A cukorbetegség hónapja jó alkalom arra, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a gyerekek is lehetnek cukorbetegek. A Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért Figyeld a jeleket! címmel filmet forgatott az 1-es típusú diabétesz korai felismeréséért. A kampányhoz olyan ismert emberek csatlakoztak, mint Gryllus Vilmos, Trokán Anna, Rókusfalvy Lili, Hajnóczy Soma, Deliága Éva és Lábas Viki.

„Figyeld a jeleket! A gyerekek cukorbetegsége nem várhat másnapig. A korai felismerés életet ment. Vigyázzunk a kicsikre!” – hirdetik rövid videóikban.

Gryllus Vilmos üzenete