Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

A hiba nem az ön készülékében van: másfél órára leállt a Facebook és a Messenger is

Kedd délután számos Metához tartozó közösségi platform – így a Facebook, Instagram és a Threads – hirtelen leállt, aminek eredményeként felhasználókat tömegesen kiléptettek és újra bejelentkezni sem tudtak.

Körülbelül fél 5-kor kezdődött a zavar, amely a Facebook mellett érintette a Messenger, a Threads és az Instagram szolgáltatásait is, eltiltva a felhasználókat a visszatérés lehetőségétől. Kezdetben néhány bejelentéssel indult, majd negyed óra leforgása alatt több százezer panasz érkezett világszerte

A felhasználók „Munkamenet lejárt. Kérjük, jelentkezzen be újra” üzenettel találkozhattak, de újra bejelentkezniük nem sikerült. A hiba nem csak a Metához köthető szolgáltatásokat érintette, a DownDetectoron a YouTube, a Microsoft Teams, a Google Play, a Gmail, a WhatsApp, a Reddit, a T-Mobile, az X (korábbi Twitter) és az Oculus is panaszokat kapott, számos más szolgáltatással együtt. Végül szép lassan egyre kevesebb lett a hibajelentés, és el kezdtek helyreállni a különböző oldalak, a Facebookba például már be lehet jelentkezni, és Messengeren is lehet üzenetet küldeni.