Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Sport

A Jegesmedvék az FTC-t választották

A jégkorong klubok csütörtökön hozták nyilvánosságra, kiket választottak maguknak ellenfélnek a nyolc között.

Az alapszakasz- és Magyar Kupa-győztes Budapest Jégkorong Akadémia a Fehérvárral, a Gyergyói HK a Dunaújvárossal, a DVTK Jegesmedvék csapata a magyar bajnok Ferencvárossal, míg a brassói Corona a címvédő Csíkszeredával találkozik az Erste Liga negyeddöntőjében.

A párosítások ismertetése előtt Szőke Álmos ligaelnök kiemelte, hogy izgalmas alapszakaszon vannak túl, csak az utolsó napokban dőltek el a helyezések, és a sportág kiállta a megemelkedett energiaárak miatti kihívásokat. Kiemelte, már a playoff kvalifikáció is nagy meglepetéseket hozott, és sok helyen sikeres volt a fiatalok beépítése is.

A DVTK úgy döntött, hogy inkább az FTC-vel mérkőzik, nem a címvédő, az alapszakaszt csak a hatodik helyen záró Csíkszeredával, amely így erdélyi riválist kapott, a Brassót.

A Jegesmedvék általános igazgatója, Láda Balázs jelezte, nekik azonos képességű riválisok közül kellett választaniuk, az FTC-vel és a Szeredával kapcsolatban voltak érvek és ellenérvek, és az utazás volt az egyik fő szempont. Papp Gábor, az FTC képviselője szerint jó hangulatú, éles csata lesz kettejük között, és akár a hetedik meccsig is elnyúlhat a párharc.

A DVTK-FTC és a BJA-FEHA párharc szombaton, a másik két csata pedig vasárnap rajtol, és az egyik fél negyedik sikeréig tart.

(Fotó:dvtk.eu)