Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Sport

A középszakaszt már biztosan az első helyen zárja a MEAFC

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

NBI: Győzelem a DKSE ellen. 

Szombaton 18 órától az egyetemi körcsarnokban lépett pályára ismét Miskolc NBI-es férfi röplabda csapata a bajnokság felsőházának utolsó előtti fordulójában. A MEAFC jó formában várta az összecsapást hiszen a középszakaszban eddig minden mérkőzését megnyerte míg a vendégek egy győzelmet és három vereséget könyvelhetett el, így a találkozó esélyese volt.

Barócsi Ákos röplabda szakosztályvezető beszámolója:

Az első szett egy újvárosi nyitás rontással indult majd mindkét csapat szerzett pontokat 3:3. Ezek után a miskolci gárda magasabb fordulatra kapcsolt és szinte állva hagyta a vendégcsapatot 14:8. A lendület nem tört meg és Árva, Csizmadia és Kovács vezérletével már 17:10-et mutatott az eredményjelző. Ekkor egy kicsit az Újváros magára talált míg csapatunk több hibával játszott így kicsit közelebb férkőzött a piros-fehér alakulat 20:16. A 21-ik MEAFC pontot Kovács Zoltán szerezte egy életerős ütéssel majd míg Csizmadia blokkal és Árva ütéssel szerezte meg a 23. és 24.-ik pontot. A szettet pedig Komlósi blokkal zárta csapatunk 25:18.

A második etapban a csapatok 7:7-ig fej-fej mellett haladtak. Ezen a ponton a MEAFC ismét magához vette az irányítást és ismét tetemes előnyt szereztek McLaughlin-ék 18:12. Ezt az előnyt Kapusiék már nem adták le és bár a vendégek küzdöttek a szépítésért, de csak fellángolásaik voltak. Így ezt a játékrészt 25:20-ra húzták be Szabó Péterék.

A harmadik felvonást jobban kezdte a DKSE ami az eredményen is meglátszott 6:8. A folytatásban a miskolci gárdának kapaszkodni kellett, hogy előbb beérje (13:13) majd Kozsla révén és egy vendég ütő hiba miatt 15:13-ra módosult az állás. Innen már nem engedtek ki Komlósiék és fokozatosan darálták be az ellenfelet. Szabó és Kapusi remek támadásokkal vetette magát észre így nem is volt kérdés. hogy ez a szett is MEAFC győzelemmel zárul 25:19.

Ennek a győzelemnek és a Szeged vereségének köszönhetően egy fordulóval a vége előtt már biztos, hogy a középszakaszt az első helyen zárja a miskolci röplabda csapat.

MEAFC-Miskolc – Dunaújvárosi KSE 3:0 (18, 20, 19)

Miskolc, 113 néző. V: Csizmarik, Suba.

MEAFC: Kozsla 5, McLaughlin 4, Kovács Z. 4, Csizmadia 6, Komlósi 8, Árva 9. Csere: Karóczi (liberó), Szabó P. 3, Simkó 1, Kapusi 5. Vezetőedző: Bagó László.

DKSE: Hechavarria 4, Winter 2, Pavljuk 6, Szalai 11, Kisházi 4, Tóth K. Csere: Laczi, Kuti (liberók), Velicsko 6, Béres 4, Gőczi 5, Juhász B., Pintér. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Edzői értékelés

A legutóbbi három hazai mérkőzésünket – amelyeken szoros eredményeket vártunk –, úgy nyertük 3:0-ra, hogy az ellenfelek rendre tudásuk alatt játszottak. Nem tudom egyelőre eldönteni, hogy ezek a sima meccsek a riválisok formahanyatlásai miatt történtek, vagy azért, mert ennyit engedtünk nekik. Nem dőlhetünk hátra, Szegeden is nyerni szeretnénk az utolsó meccsen, ráadásul a java a középszakasz után kezdődik – nyilatkozta Bagó László vezetőedző.

A középszakasz utolsó fordulójában Szegedre látogat majd a MEAFC pénteken. A találkozó 18 óra 30 perctől kezdődik, amit természetesen a sportklub YouTube-csatornáján élőben lehet majd követni. Bár az első hely már megvan, de igazi rangadó lesz a javából, ahogy a korábbi találkozók is.