Kezdőlap KIEMELT

A közönség kedvencei lépnek fel a Kocsonyafesztiválon

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két év COVID után újraélesztik a Kocsonyafesztivált.

Rózsa Edit, a fesztivál jogtulajdonosa, az általa választott UniGarden nevű fesztiválszervező csapat, illetve Miskolc MJV Önkormányzata és a Miskolc Holding Zrt. mindent megtett azért, hogy a rendezvény minél magasabb színvonalon valósulhasson meg.

Immár másodszor jutott nekem az a feladat, hogy visszaadjam Miskolcnak a Kocsonyafesztivált 

– fogalmazott Veres Pál Miskolc polgármester

Először a jogvitákat követően többéves száműzetéséből kellett 2020-ban visszahozni, most pedig a COVID két éve után kell újraéleszteni a Kocsonyafesztivált.

– A Kocsonyafesztivál ugyanis több, mint egy téli zenei-gasztronómiai fesztivál. Különleges piaci szerepét, turisztikai vonzerejét a programokon és látványosságokon túl a miskolciak identitástudata, az értékeiért való lelkesedés és büszkeség adja. Szeretik, szeretjük, mert közösséget teremt, mert áthatja a vendégszeretet és az egymás felé való nyitottság – fogalmazott a polgármester.

Kiemelte: amikor Rózsa Edit, a fesztivál jogtulajdonosa tavaly év végén megkereste, hogy talált egy fiatal, tehetséges szervezőcsapatot, akivel el tudja képzelni a fesztivál megszervezését, azonnal igent mondott, mert kinek a véleményében kellene jobban megbízni, mint azéban, aki 20 évvel ez előtt életre hívta a rendezvényt.

A fesztivál megrendezéséhez az Önkormányzat és a Miskolc Holding összesen bruttó 80 millió forinttal járul hozzá. A többi forrás előteremtése a fesztiválszervező feladata. Az önkormányzat az anyagi hozzájáruláson túl szolgáltatásokkal és a terület rendelkezésre bocsátásával segíti a 2023-as rendezvényt.

A Városházán tartott sajtótájékoztatón Lipták Ádám, az UniGarden Kft. ügyvezetője elmondta: a Kocsonyafesztivál főszínpada most is a Szent István téren lesz, a másik színpad a Villanyrendőrnél, a harmadik, a pódiumszínpad pedig az Erzsébet téren. A fesztivál területe így a Szent István tér és a Villanyrendőr közt húzódik majd, de ebben az időben tartják majd a Régiségvásárt is, amely egészen a Centrum áruházig tölti meg élettel a főutcát, kiterjedve a Hősök terére is.

Rendhagyó Avasi Kvaterka

Idén a programsorozat része lesz az Avasi Kvaterka is, melyet  a Bortanyán és a Rácz-sor környékén tartanak majd.

A 2023-as Kocsonyafesztivál hűen a tradíciókhoz látványos felvonulással és ünnepi megnyitóval kezdődik péntek délután, és zárókoncerttel ér véget vasárnap. A fellépők között pedig olyan közönségkedvencek kaptak helyet, mint a Margaret Island, a Balkán Fanatik, Erös és Spigiboy, a Fiesta Csordás Tibivel, Lotfi Begi, Náksi, a New Level Empire, a fesztivál húzóneve pedig a világsztár Dr. Alban lesz. A tervek szerint a Kocsonyafesztivált Charlie 75 éves születésnapi produkciója zárja majd, amit Budapesten kívül még sehol sem hallottak Magyarországon.