Mádról Columbusig: Magyarország legerősebb tűzoltója az Arnold Classicon!

Március első hétvégéjén különleges erőfelmérő vár Juhász Péterre. A mádi erősember a legendás erősportszemle, az Arnold Classic programjában versenyez majd a világ legerősebb tűzoltója címért.

„Tavaly későn kaptunk információt a versenyről, de már akkor megfogadtam, minden követ megmozgatok majd azért, hogy idén elutazhassak Ohióba. Ehhez a tervhez a szponzoraim is megadtam minden támogatást, így már hivatalosnak tekinthető, márciusban én is ott leszek az Arnold Classicon” – jelentette be a Prémium Média & Sport Management érdeklődésére Juhász Péter.

„Az előző évi versenyről látott videókból és a nevezési listából tudok kiindulni: az idehaza megszokottnál kisebb súlyokkal, inkább a robbanékonyságra, mozgékonyságra építőmegmérettetésre számítok. Ezek a versenyszámok nekem általában jobban fekszenek, így bizakodom abban, hogy a verseny második napján rendezett döntőben is érdekelt leszek.”

A többszörös magyar bajnok erősember – aki tavaly évtizedek óta nem látott remek magyar teljesítményt elérve bejutott a Strongman Champions League (Bajnokok Ligája) Alanyában rendezett nagydöntőjébe és ott hatodik lett – ugyan a felkészülés elején jár, így is kicsattanó formában érzi magát. Mindezt hamarosan bizonyíthatja is, mivel két hét múlva kezdetét veszi a 2023-as versenyszezon, méghozzá a téli országos bajnoksággal.

A versenynaptár további része egyelőre szervezés alatt áll, ami biztos, a Tiszaújvárosban tűzoltóként dolgozó sportoló szeretne a korábbiaknál is nagyobb hangsúlyt fektetni a nemzetközi megmérettetésekre és a Bajnokok Ligája-szereplésre. Ugyanakkor a korábban többször megnyert Prémium Ligakupa-sorozatban is odatenné magát, hogy két ezüstérmet hozó esztendő után végre ezt a trófeát is visszahódítsa a vitrinjébe.

A március első hetében – több mint tízezer nehézatléta részvételével – rendezett Arnold Classicon Juhász Péter mellett legalább két magyar még biztosan ott lesz: Bordás Dorina és Deli Tamás bothúzásban képviseli majd hazánkat.