Miskolc extraligás férfi röplabda csapata múlt vasárnap megszerezte első győzelmét a Dunaújváros ellen.

Bagó László csapata ma hazai környezetben folytatja a küzdelmeket a MAFC-BME ellen és nem titkolt céljuk, hogy hazai közönség előtt is meglegyen az első győzelem.

A múlt hétvégén megszületett az első extraligás sikerünk, aminek nagyon örülünk, de helyén kezeljük ezt a győzelmet – értékelte az előző mérkőzést Bagó László vezetőedző. A pénteki ellenfelünk jóval jobb erőkből áll, az a teljesítmény, amit Dunaújvárosban tettünk fel a pályára az nem biztos, hogy elég lesz. Amennyiben hozzuk az elvárhatót, vagyis a tudásunk javát, akkor itthon tarthatjuk a három pontot is akár. A további eredményességet szem előtt tartva a csapat keretében változást eszközöltünk – tért ki a keretet érintő változásokra. A fiatal cseh feladónkkal közös megegyezéssel szerződést bontottunk, és megköszöntük az itt elvégzett odaadó munkáját. Pótlására már tettünk lépéseket. Ezen a poszton nagyobb szerep hárul majd Tar Kristófra, aki kitűnően szállt be az utolsó meccsen. Megmutatta, hogy megérett a feladatra, lehet rá számítani.

Úgy gondolom, hogy a csapatnak eljött egy fordulópont már itt a szezon elején. Az előző meccsek alapján nem szabad ítélkezni a játékunkon, ugyanis egy másik ritmust készülünk felvenni a feladó poszton való változások végett – osztotta meg gondolatait Kapusi Zoltán. Véleményem szerint a MAFC csapatával egy szoros és izgalmas meccset fogunk játszani és már várom, hogy mi fog kisülni a feladó cseréből. Amit viszont hozzá kell tennem, hogy sajnos nem kapott annyi játék időt Kristóf amennyit érdemelt volna, így még nem feltétlen van hozzászokva a meccs tüzéhez, de ennek ellenére nem egy nem két meccs van már a háta mögött és szerintem nem fog neki ez gondot jelenteni, hamar belefog rázkódni – emelte ki a fiatal szélső játékos. 

A mérkőzés este 7 órakor kezdődik, a belépés továbbra is ingyenes. A mérkőzést élőben közvetítik a MEAFC YouTube-csatornáján. A csapat arra kéri a szurkolókat, hogy töltsék meg az egyetemi Körcsarnok lelátóját és szurkolják ki a győzelmet!