Kezdőlap BORSOD Borsod - Sport

A négy közé jutott  a VRCK a Magyar Kupában 

A kazincbarcikakiak előszö megnyerték három játszmában a DEAC elleni Magyar Kupa negyeddöntő visszavágóját, majd 15-12-re az aranyjátszmát is behúzták, aminek köszönhetően bejutottak a legjobb négy közé a sorozatban.

A VRCK beszámolója a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika – Debreceni EAC meccsről:

Idegesen kezdte a mérkőzést a hazai csapat, miközben a vendégek elsőszámú feladójukat, Tóth Andrást kellett, hogy nélkülözzék. A Vegyész a játszma felénél nyugodott meg, és bár továbbra is sok nyitást rontottak, végül egy nagy hajrával csak sikerült megnyerniük a nyitójátszmát (26-24, 1-0).

Bibók Balázs továbbra is ponterősen röplabdázott, de a többiek is szépen gyűjtögették az egységeket. Sokat hibázott a DEAC, és bár kétszer is feljött mínusz négyről egyre, vagy egyenlített, utána Jan Jirásekék szereztek több pontot. A hajrában Roman Gurszkij is megmutatta ütőtudását, végül öttel nyert csapata (25-20, 2-0).

A nyitásban sokat hibázó Jirásek a harmadik játszma elején kiválóan szervált (6-1), mégis, innen egalizált a DEAC. Egészen hektikusra sikeredett ez a játszma: már 20-14-re is megléptek Péter Mártonék, aztán 22-22-nél jöhetett az igazán nagy izgalom, végül Garan Bálint pontja a meccs megnyerését jelentette (25-22, 3-0).

A mindent eldöntő felvonás, az aranyjátszma igazán szorosan alakult, a csapatok nem tudtak egymástól ellépni. Ez kivétel a hajrára volt igaz, egészen nagy akarattal röplabdázták Kiss Mátéék, és a DEAC már nem találta rajtuk fogást. Nagy győzelem volt (15-12).

Egészen nagy bravúrt hajtott végre a fiatal csapat, és bár a DEAC sajnos nem számíthatott feladójára, ez a barcikaiak érdemeiből semmit nem von le. Az ellenfél a négy között a címvédő Pénzügyőr SE lesz.