Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Amikor a mérnöki kreativitás az élet olyan lényeges dolgaira irányul, mint egy jól megtömött, szaftos burrito. Négy egyetemista, akinek egy jó ötlet – szó szerint is – az ölükbe hullott.

A mexikói konyha nagy népszerűségnek örvend világszerte: friss alapanyagok, sok zöldség és fűszerek használata jellemzi. Nem utolsósorban pedig olyan praktikus „csomagolásokat” köszönhet a street food kultúra a mexikói konyhának, mint a burrito és taco. Míg a taco merev, a tortilla esetében a búza- vagy kukoricalisztből készült tésztalap puha és hajtogatható, ebből készül a burrito és az enchillada is. A tortillalapba halmozzák gazdagon a hozzávalókat, a zöldségek mellett rizst, feketebabot, sajtot és szaftos húsokat, valamint tejföl, többféle salsaszósz, friss koriander és chili is mehet bele.

Reméljük, hogy sikerrel érzékeltettük, mi mindent kell elbírnia és összefognia egyetlen tortillalapnak. Nem is mindig sikerül neki, mint tudjuk. Sokszor evés közben alul vagy felül szétnyílik, és potyognak a hozzávalók. Négy amerikai mérnökhallgatóval éppen ez történt ebéd közben, miközben a terméktervezői kurzusuk feladataként még nem volt meg az ötletük a találmányukhoz. Tyler Guarino mesélte, a mérnöktanoncok egyike, hogy amikor társuk is így járt, akkor döbbentek rá: ez egy olyan probléma, amit egy kis innovációval lehetséges oldani.

Tyler Guarino, Erin Walsh, Marie Eric és Rachel Nie a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem végzős hallgatói voltak, amikor tavaly belevágtak egy olyan ehető „tapasz” megalkotásába, amely képes összetartani az Egyesült Államokban igen gyakran fogyasztott wrapeket és burritókat.
A termékprototípust “Tastee Tape” névre keresztelték, de nem volt ez olyan egyszerű menet, mint első pillantásra tűnik. Több mint ötvenféle különböző összetétellel próbálkoztak, mielőtt megszületett a győztes tésztatapasz. Alapvető célkitűzésük volt, hogy olyan ehető és természetesen minden élelmiszer-biztonsági előírásnak megfeleltethető receptet fejlesszenek ki, ami nyugodtan fogyasztható.

A kék színű a tapasz, csak a látvány kedvéért szerepel, valójában nem feltűnőre tervezték. A pontos összetevőire bár nagyon kíváncsiak lennénk, csak annyi tudható, hogy gluténmentes, vegán, de a folyamatban levő szabadalmi kérelem miatt egyelőre szigorúan őrzött titok.
Kívánjuk, hogy már a karrierjük nulladik percében hozzon a konyhára a srácok ötlete!