Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

A rendőrség és a rendészet is segíti a gyalogosközlekedést halottak napján

Halottak napjára még nem nyitják meg a Búza téri aluljárót.

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a közelmúltban megkezdte a Búza téri gyalogos aluljáró felújítási munkálatait. A kivitelezés jelenleg olyan fázisában tart, hogy a gyalogos létesítmény megnyitása a gyalogosok veszélyeztetése nélkül még ideiglenes módon sem lehetséges.

A halottak napjához kapcsolódó megnövekedett forgalomra való tekintettel Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatával egyeztetetten, a Rendőrség és a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársai folyamatosan jelen lesznek a területen, a közeli gyalogátkelőhelyeken segítve a balesetmentes és gördülékeny átjutást – olvasható a közleményben.

Az önkormányzat felhívja a lakosság és a Búza téren közlekedők figyelmét, hogy a térségben elsősorban gyalogosan történő közlekedésük során útvonalukat az aluljáró mellőzésével legyenek szívesek megtervezni.

Halottak napjára sokan szoktak menni a perecesi Szent Borbála temetőbe is. A főút mentén, az Erenyő utcán zajlik a csapadékvíz elvezető rendszer kiépítése, így útszűkületre és 30as sebességkorlátozásra számíthatnak az arra járók.