Kezdőlap KÉK HÍREK

A rendőrség vizsgálja az ózdi ralin történt halálos baleset körülményeit

Az ORC mezőnyének utolsó gyorsasági szakaszán egy rendkívül balszerencsés baleset következtében életét vesztette egy 36 éves ózdi néző.

Ahogy azt korábban megírtuk, október 8-án 19 óra körül Királd külterületi részén – egy közforgalom elől lezárt útszakaszon – történt a baleset következményeként egy fiatal ózdi nézőt elütött egy versenyautó. A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen az életét vesztette.

A Hero Kft. (Hungarian Event Race Organisator) hivatalos közleménye szerint az Integra Group Ózd Rally utolsó gyorsasági szakaszán egy ORC mezőnyben versenyző páros balesetet szenvedett, később kiderült, hogy a sportolók személyi sérülés nélkül úszták meg az esetet. Az utánuk érkező versenyzőpáros az ilyen helyzetekre előírt szabályoknak megfelelően megállt, hogy tájékozódjon az esetleges sérültek állapotáról. Sajnálatos módon az őket követő versenyzőpáros hátulról nekik ütközött.

Ennek következtében irányíthatatlanná vált a versenyautójuk, ami elütött egy nézőt. A középkorú férfi a nézők számára kijelölt biztonságos helyet elhagyva a versenypályán igyekezett segítséget nyújtani, de tragikus módon a baleset során életét vesztette. Az események rendkívül gyorsan, néhány tíz másodperc leforgása alatt történtek, ezért a futam megszakítására, leállítására nem volt lehetőség.

A police.hu információi szerint az Ózdi Rendőrkapitányság halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt folytat eljárást.