Kezdőlap KÉK HÍREK

A rendőrségi drón ért tetten két sofőrt, akik menetközben kötötték be a biztonsági övet

A közúti közlekedési balesetek számának csökkentésére és a közlekedők szabálykövető magatartásának megerősítésére irányulnak a rendőrség közlekedésrendészeti akciói.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Emődi Autópálya Alosztályának, a Mezőkövesdi-, és a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai 2022. augusztus 30-án közúti ellenőrzést tartottak az M3-as és az M30-as autópályán, a Hejőkürti csomópontnál – áll a rendőrség közleményében.

A rendőrök elsődlegesen a szabálytalanságokat elkövető, és így a többi közlekedőt veszélyes szituációba sodró járművezetők forgalomból történő kiszűrését célozták meg. Különösképpen arra fókuszáltak a rendőrök, hogy a biztonsági övet használják-e a járművezetők.

Az időszakos ellenőrzés során a rendőrök két esetben is – a drón felvételek bizonyítékai alapján – tapasztalták, hogy két sofőr menetközben kapcsolta be a biztonsági övet. A hatóság velük szemben 20-20 ezer forint közigazgatási bírságot szabott ki.

Az akció ideje alatt a rendőrök kiszűrtek a forgalomból két ittas járművezetőt, illetve egy-egy helyszíni bírságot is kiszabtak vezetésközben, kézben tartott mobiltelefon használat, illetve a követési távolság be nem tartása miatt.