Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

A Szimbiózis Alapítvány önkéntesei is segítik a miskolci Európai Egyetemek Tollaslabda és Vízilabda Bajnokságának rendezését

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A miskolci Szimbiózis Alapítvány lakóotthonaiban élő fiatalok az akkreditáció, az ünnepélyes megnyitó és a tollaslabda bajnokság munkálatainál segédkeznek majd.

Az értelmi sérültek az épp és egészséges önkéntesekkel együtt dolgoznak a rendezvény sikeréért. A Szimbiózis alapítvány egyik missziója a társadalmi integráció, mindez pedig sokkal hatékonyabb, ha pozitív visszacsatoláshoz társul, élményen alapul. A fiatalok izgatottan várják a közös munkát, azt, hogy ők is részesei legyenek az önkéntes csapatnak. A két rendezvényt 150 önkéntes segíti, köztük a vannak az alapítványtól érkező fiatalok is.

2023. július 13-19. között Miskolc ad otthont az Európai Egyetemek Tollaslabda Bajnokságának és az Európai Egyetemek Vízilabda Bajnokságának. A két egyetemi kontinensviadalt a Miskolci Egyetem és a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club rendezi meg, együttműködésben a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetséggel, a Magyar Tollaslabda Szövetséggel, a Magyar Vízilabda Szövetséggel és a Miskolci Önkormányzattal. A nemzetközi sporteseményre összesen 200 sportoló érkezik Miskolcra, 11 európai ország 22 felsőoktatási intézményéből.

Érzékenyítő családi- és sportnap a Szimbiózissal

Az Európai Egyetemek Bajnoksága részeként július 16-án, vasárnap a tollaslabda helyszín DVTK Aréna előtti téren az egyik nagy sportáruházzal és a Szimbiózis alapítvánnyal közösen az EUC 2023 Miskolc szervezői sport- és családi napot hirdettek 10 és 16 óra között. A rendezvényen az alapítvány munkatársai érzékenyítő foglalkozásokat tartanak, és lehetőség lesz számtalan jobbnál jobb sporteszköz kipróbálásra is, miközben a DVTK Arénában a tollaslabda csapatdöntők küzdelmei tartanak majd 9 órától.