Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A miskolci Tollaslabda és Vízilabda Európai Egyetemek Bajnokságának július 17-i, hétfői negyedik versenynapján sem unatkozhattak a sportolók és a sportbarátok.

A tollaslabdázók szépen haladtak az előcsatározásokkal, melynek végén magyar részről a párosoknál három egység, míg egyéniben két játékos jutott be a top8-ba. Július 17-én, hétfőn délelőtt folytatódtak a vegyes-páros és férfi egyéni küzdelmek, és mellette elkezdődtek a női egyéni, valamint a férfi és női páros versenyek is. A hosszúra nyúló mérkőzéssorozat előtt Joó Melinda, a Magyar Tollaslabda Szövetség főtitkára, aki egykoron maga is kiváló játékos, többszörös magyar bajnok volt, a következő gondolatokat fogalmazta meg az első napokról:

– Hatalmas köszönet a Miskolci Egyetemnek és a szervező bizottság valamennyi tagjának, minden közreműködőnek! A Kása Tamás vezette rendezői gárda nagyon jó, minden szempontból tökéletes körülményeket alakított ki itt a DVTK Arénában. Az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) jelenlevő képviselői is csak az elismerés hangján szóltak, elmondásuk szerint nemzetközi mércével mérve is top kategóriás lett a csarnok. Szerintük a jelenleginél még nagyobb nemzetközi tollaslabda verseny megrendezésére is alkalmas lehet a létesítmény. A küzdelmek színvonalára sem lehet panaszunk. Négy magyar csapat indult el, ami örvendetes, a pécsiek 6. helye a pedig nagyon szép. Az egyéni és páros mérkőzéseken is garantált a színvonal, hogy mást ne mondjak, a britek között van több játékos is, akik nem csak egyetemi, hanem nemzetközi szinten is versenyzik. Na és persze a magyarok is okozhatnak kellemes meglepetést.

A legenda is eljött

A DVTK Aréna lelátóján hétfőn délelőtt találkozhattak a jelenlevők Cserni Jánossal, a magyar tollaslabda sport ikonikus alakjával, egykori nemzetközi sikereket is elérő kiváló játékossal, 29 szeres magyar bajnokkal, ebből adódóan az „Örökös bajnok” cím birtokosával, az MTLSZ korábbi elnökével, aki a mai napig dolgozik edzőként. A sportág legendája ezúttal nem hivatalosa minőségben, hanem a tollaslabda szerelmeseként látogatott el a miskolci eseményre, mely rendkívüli módon elnyerte a tetszését.

Magyar mérleg: két egyéni versenyző és három páros a top 8-ban

A társházigazda Miskolci Egyetem vegyespárosa, Muzsnay Kinga és Rausz Ádám a vasárnapi első mérkőzésén verseséget szenvedett egy kiemelt párostól, így a mai napon mindketten egyesben folytathatták a küzdelmet, de csak egy-egy mérkőzés jutott nekik.

A magyarok közül a harmadik helyen kiemelt, a Pécsi Tudományegyetemet képviselő Kiss Bene Benjámin – Gonda Daniella vegyespáros nagy fegyvertényt hajtott végre, amikor is a délelőtt folyamán 2-0-ra legyőzte a brit Warwick Egyetemről érkezett Samuel Weekes-Jingchen Lu duót, és a legjobb nyolc között folytathatják.

Férfi egyéniben Pápai Bálint (Szegedi Tudományegyetem) 2-0-ra nyert a svájci David Eychmueller ellen, majd a 3. fordulóban a brit Harry Lines (Nottingham Egyetem) léphetett pályára és nagy csatában, 2-1-re őt is legyőzte, jutalma: folytatás a top8-ban.

Női egyéniben Kőrösi Klára Ágnes (Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem), a magyar ranglista 2. helyezettje a svájci Johanna Wienges (Bern Egyetem) ellenében csatázott a továbbjutásért, sikerrel.

A női párosoknál a Gonda Daniella-Kiss Dóra (Pécsi Tudományegyetem) kettőse a Leah Auld-Kate Frost (Dublin Egyetem) ír egységet ütötte el a továbblépéstől. A program végén a Pápai Balázs-Pápai Bálint (Szegedi Tudományegyetem) kettős a török Yumis Karakas-Hilmi Simsek (Marmara Egyetem) páros legyőzésével szerzett jogot a nyolc közötti, kedden, 10.00 órakor kezdődő folytatásra.

A tollaslabda mérkőzések élő közvetítése az EUSA (Európai Egyetemi Sportszövetség) youtube csatornáján érhető el: https://www.youtube.com/@eusawaterpolo/stream