Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A miskolctapolcai utak fejlesztése során megkezdődött a Fagyöngy utca, a Csabai és a Görömbölyi utak felújítása, valamint a Miskolctapolcai úthoz csatlakozóan az Iglói utca buszfordulóig tartó szakaszának az átépítése is.

Miskolc MJV önkormányzatának közleménye szerint a turisztikai főszezonra és az azzal járó nagyszámú látogatóra tekintettel az Iglói utca felújításával kapcsolatosan a kivitelező, az MVK Zrt. és a műszaki ellenőr úgy döntött, hogy a jövő hét közepétől a buszmegállók áthelyezése megtörténik, az ideiglenes megálló az általános iskola sarkánál kerül kialakításra, ez biztosítja a Miskolctapolcára érkezők és onnan indulók le és fölszállását.

A korábbi tervektől eltérően a turisztikai szezon idején az autóbuszok változatlanul az eredeti buszfordulóban fordulnak vissza. A beruházás egy későbbi szakaszában, a turisztikai főszezont követően pedig a buszok a Bay Zoltán téren fordulnak majd meg.  A buszközlekedés biztosítása érdekében az ottani parkolóban húsz helyet átmenetileg megszüntetnek, így a felújtás idején a gépkocsival közlekedőknek érdemes lesz az Enyedi György utcai nagyparkolót vagy a Győri utcai parkolót igénybe venniük – áll az önkormányzat közleményében.

A felújítás miatt a kivitelező az autósok türelmét és szíves megértését kéri.