Szeptember 8-án elhunyt II. Erzsébet királynő, a brit történelem leghosszabb ideig trónon lévő uralkodója, akitől rengetegen vettek búcsút a közösségi oldalakon és jó néhány ismert rockzenész is reagált a szomorú hírre.
 
Ozzy Osbourne: "az egész országhoz hasonlóan én is gyászolom a legnagyszerűbb királynőnket. Szomorú vagyok és el sem tudom képzelni Angliát II. Erzsébet nélkül."
 
Geezer Butler: "szomorúan hallottam, hogy a királynő elhunyt. Emlékszem, mekkora népünnepély volt a koronázásakor. Az életünk része volt mindazoknak, akik Britanniában nőttünk fel. Isten óvja a királynőt!"
 
Sebastian Bach: "rögtön apám (David Bierk) festménye jutott eszembe. Remélem, még mindig jó állapotban van. Nyugodjon békében Erzsébet királynő! Egy olyan vezető volt, aki összehozta az egész világot."
 
Joe Elliott (Def Leppard): "méltóság. Ha egy szóval kellene jellemeznem ezt a csodálatos hölgyet és uralkodót, biztosan ezt választanám. Soha többé nem lesz hozzá hasonló. Minden korban példa nélküli eleganciával és elkötelezettséggel szolgálta az országát. Nem volt és nem is lesz párja az egész világon. Felség, köszönjük a rengeteg gyönyörű emléket és mindazt, amit értünk tett!"
Michael Sweet (Stryper): "Isten óvja a királynőt és áldja meg a királyi családot! 96 év és a leghosszabb uralkodási idő Angliában… Fantasztikus!"
 
Synyster Gates (Avenged Sevenfold): "legyen győzedelmes, boldog és dicsőséges!"
 
Saxon: "mi is gyászoljuk imádott királynőnket. Nyugodjon békében, felség!"
 
Mick Jagger: "II. Erzsébet uralkodása végigkísérte az egész életemet. Emlékszem, amikor még gyerekként néztem az esküvőjéről készült összefoglalót. Örökre a szívembe véstem őt gyönyörű ifjú hölgyként és a nemzet imádott nagymamájaként is. Őszinte részvétem a királyi családnak!"
 
Nandi  Bushell (a 12 éves dobos lány, aki többek közt a Foo Fighters-szel is fellépett már): "nagyon büszke vagyok rá, hogy pár hónappal ezelőtt zenélhettem II. Erzsébet platina jubileumán a Buckingham palotában. Nyugodjon békében!"
 
Jon Bon Jovi: "Erzsébet királynő a szolgálat és a kötelesség csodálatos megtestesítője volt. A mai egy nagyon szomorú nap."
Ringo Starr: "Isten áldja Erzsébet királynőt! Béke és szeretet az egész királyi családnak!"
 
Billy Idol: "a királynő haláláról eszembe jutott két éve elhunyt édesanyám, Joan Broad. Mindketten ugyanannak a kornak a szülöttei voltak, és stílusosan, méltósággal és tisztességgel élték az életüket."
 
Candice Night: "megszakad a szívem a királynő elvesztése miatt. Őszinte részvétünk a családjának és minden brit állampolgárnak!"
 
Jeff Becerra (Possessed): "nyugodjon békében, II. Erzsébet királynő! 96 éves korában elhunyt a leghosszabb ideig hatalmon lévő brit uralkodó."
 
Stevie Nicks (Fleetwood Mac): "Erzsébet 1952. február 6-án lett királynő. El tudjátok képzelni, hogy ilyen hosszú ideig végezzétek a munkátokat? Azt mondta: 'egész életemben önöket fogom szolgálni, bármilyen hosszú vagy rövid idő is adatik nekem', és mindig tartotta a szavát. Tudta, mikor kell beavatkozni és mikor kell félreállni, átgondolni, hogyan tovább. Nagyon okos és gyönyörű nő volt, aki egyértelműen éreztette az őt körülvevő férfiakkal, hogy ő az uralkodó, nem pedig ők. 70 éven át élő példa volt az összes nő számára, hogy mennyire erősek lehetnek. Engem mindig nagyon inspirált. Csodálatos királynő és felejthetetlen nő volt. A világ sokkal üresebb lesz nélküle."