Kezdőlap KIEMELT

Adománygyűjtést indított a Református Szeretetszolgálat

Miskolcon teajáratot üzemeltetnek, mely során heti rendszerességgel forró itallal, szendvicsekkel és takarókkal látja el az utcán élőket.

Felebarát elnevezésű programot indít, ennek támogatásához pedig negyedéves országos adománygyűjtést hirdet a Magyar Református Szeretetszolgálat. Céljuk, hogy január és március között jelentősebb mértékben támogatni tudják a megélhetési gondokkal küzdőket.

Hideg és meleg élelemmel, tűzifával, tisztító- és tisztálkodási szerekkel, indokolt esetben utalványok formájában pedig anyagi támogatással is segítik a nélkülöző családokat, a hajléktalanokat és az időseket – közölte a szervezet. 

Kiemelten támogatják a hajléktalanokat: Budapesten, valamint Debrecenben, Miskolcon, Szegeden és Sárospatakon több alkalommal osztanak meleg ételt a nincsteleneknek, továbbá teajáratot üzemeltetnek Budapesten és Miskolcon, ez heti rendszerességgel forró itallal, szendvicsekkel és takarókkal látja el az utcán élőket.

A programot január 5. és március 31. között a 1358-as adományvonal hívásával lehet támogatni – egy hívás egységesen 500 forint felajánlást jelent -, ezenkívül tetszőleges összeggel lehet segíteni az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül, illetve az alapítvány bankszámlaszámára utalva, a Felebarát szó feltüntetésével.

(Nyitókép: almaosztás/archivum/reformatus.hu)