Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

Autó helyett inkább gyalogosan a Kilátó felé!

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jól halad az Avasi kilátó felújítása – közölte Miskolc MJV önkormányzata. 

A kivitelező most arra kéri az autósokat, hogy a teherautós és munkagép-forgalom akadályozásának elkerülése, illetve saját gépkocsijuk megóvása érdekében ne hajtsanak be a Mendikás dűlőnek a buszvégállomás melletti kereszteződéstől a kilátóig terjedő szakaszára.

Az önkormányzat közleményében arrais kitér, hogy bár a vízművek telephelyére vezető bekötőútig nem tiltott a behajtás, és az út egyik oldalán parkolni is lehet, az építési munkálatok és a megnövekedett teherautó-forgalom miatt az útburkolat állapota sokat romlott, ezért sem érdemes ráhajtani. A bekötőút utáni szakaszon pedig a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársai jogosultak büntetni mind a behajtás, mind a parkolás miatt.

A Kilátó felújításának ideje alatt a környék nagy része munkaterületnek számít, a kivitelező szerint a rekonstrukció jól halad, és a tervek szerint az év végére teljesen megújul majd az egykori tévétorony, az épület előtti területen pedig egy szolgáltató központot, illetve komfortpontokat alakítanak ki.

A Kilátó ReStart része a történelmi Avas és az Avas domb rehabilitációjának, amely Veres Pál polgármester Nagy-Miskolc programjának egyik kiemelt vállalása volt.