A Tourinform Miskolc irodától május 11-én 10 órakor induló garantált városnéző sétán a Történelmi Avas régi, és az utóbbi évek fejlesztéseinek köszönhető új látnivalóiról lesz szó.

Májusban két alkalommal is várják a város története, látnivalói iránt érdeklődőket. A Tourinform iroda tájékoztatása szerint Miskolc város napján a település zöld szívéhez, a belváros fölé magasodó Avasra látogathatnak el azok az érdeklődők, akik május 11-én csatlakoznak a 10 órakor induló sétához.

Az Avas-hegyre már több alkalommal hirdettek sétát, de az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően idén is tudnak újat mutatni azoknak, akik elfogadják az invitálásukat. Az idegenvezetés során sok érdekességre fény derül, többek közt megtudhatjuk, hogy miért választotta már az ősember is az otthonának a hegynek nevezett dombot, kik nyugszanak az ország egyik legrégebbi sírkertjében, miért van közel 800 pince a hegy gyomrában, mikor bukkan fel először a Szent György elnevezés, hogyan kapcsolódik Horváth Lajos, jogász a gördeszkázó fiatalokhoz, vagy hol és milyen körülmények között emeltek a miskolciak kilátót a város fölé.

A közleményben azt is kiemelik, hogy a séta az Avasi kilátónál végződik, de a legkitartóbbak egy avasi pince hűvösét és finom nedűjét is élvezhetik. A részvétel nem igényel előzetes regisztrációt. Jegyvásárlás a helyszínen indulás előtt 10-15 perccel. Bővebb információ ITT érhető el.