Kezdőlap KÉK HÍREK

Az egész országra kiterjedtek a csalások

Videó
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Országos koordináció keretein belül fogták el a rendőrök azokat az elkövetőket, akik az egész ország terültén csalásokat követtek el.

Az ügy felgöngyölítésében – amit a Miskolci Rendőrkapitányság koordinált – több vármegyei rendőr-főkapitányság is közreműködött.

A rendőrség közleménye szerint csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 37, egy 46 és egy 47 éves esztergomi férfival szemben. A 37 éves elkövető egy telefontársaság ügyintézőjének adta ki magát és számlatartozásra hivatkozva csaknem egy tucat esetben pénzt csalt ki áldozataitól. A másik két segítője abban működött közre, hogy mindig újabb bankszámlaszámot nyitottak ahová a sértettek utalták az általuk tartozásnak hitt összeget.  Az elkövetők 2023. március 8-a előtt, több százezer forint kárt okoztak a sértetteknek.

A Miskolci Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya egy kézbe gyűjtötte az egész országra kiterjedő bűncselekmény károsultjainak ügyeit. A kitartó nyomozás eredményeként az első bejelentést követően, két hónapon belül Esztergomban elfogták és a Miskolci Rendőrkapitányságra előállították az elkövetőket. A három férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, akik a bűncselekmény elkövetését beismerték. A 37 éves férfit őrizetbe vették.