Az első szaudi humanoid, női alakot kapott

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szaúd-Arábia bemutatta első olyan robotját, amely több arab dialektusban is képes kommunikálni, népszerű helyi táncokat előadni.

A fővárosában tartott LEAP23-on, a technológiai konferencián mutatták be a nagyközönségnek a robotot, és bemutatták lenyűgöző képességeit.

Sara bevezetőjében megemlíti, hogy szaúdi szakértők készítették fel, bemutatva az ország elkötelezettségét az AI technológia terén való előrelépés iránt.

„Hello Sara”

A mesterséges intelligenciával és fejlett kamerákkal felszerelt Sara nemcsak azonosítani tudja az előtte álló személyt, hanem különféle témákról is beszélgetéseket folytathat. Amikor egy látogató a „Hello Sara” mondattal szólítja meg, elkezdhet egy beszélgetést a robottal.

Sara képes felismerni a Királyságon belüli különböző dialektusokat. Képes a mondatok elemzésére és a tartalmuk megértésére is.

Ez lehetővé teszi számára, hogy releváns válaszokat adjon, és még szöveges formában is elküldi azokat.

A lehetőségek végtelenek

SARA bevezetése új lehetőségeket teremtett azoknak a vállalatoknak és szervezeteknek, amelyek az arab nyelvterületen szeretnék szélesíteni a hatókörüket.

  • Jobb ügyfélszolgálat: arab nyelven tud segíteni az ügyfeleknek, és azonnali, pontos és személyre szabott támogatást kínál.
  • Továbbfejlesztett oktatás: segítheti a tanárokat abban, hogy jobban megértsék és hatékonyabban kommunikálhassanak tanulóikkal.
  • Egyszerűsített egészségügyi ellátás: Azáltal, hogy megadja az egészségügyi szakembereknek a bölcs döntések meghozatalához szükséges információkat, segíthet a jobb ellátásban

A mesterséges intelligencia technológia fejlődésének eredményeként az ország gazdasága növekedni fog, ami egyben munkahelyeket is teremt és javítja a munkavállalók készségeit. A „SARA” sikere valószínűleg ösztönözni fogja a szaúd-arábiai mesterséges intelligencia-ipar jövőbeli fejlődését, megnyitva a kaput a kreativitás és a fejlődés előtt az ágazatban.

Foto: Asharq Al-Awsat, QSS/qltyss.com