Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Kultúra

Az Év Honlapja versenyen Minőségi díjat nyert a hellomiskolc.hu

Magyarország legrangosabb online marketingkommunikációs pályázatán részesült szakmai elismerésben a hellomiskolc.hu, Miskolc turisztikai weboldala.

22. alkalommal rendezték meg a digitális marketing szakma legrangosabb hazai eseményét, ’Az Év Honlapja’ pályázatot, melynek ünnepélyes díjátadójára 2024. február 7-én a Magyar Marketing Szövetség által szervezett MARKETING TRENDFORUM szakmai konferencia keretében került sor Budapesten. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat által szervezett versenyre 30 kategóriában rekord mennyiségű, 287 nevezés érkezett. A szakmai zsűri 88 pályaművet díjazott.

A bírálati szempontok közé tartozott a felhasználói élmény, a kreativitás, a dizájn és a reszponzivitás. A zsűri ezenfelül nagy figyelmet fordított a kategóriának megfelelő tartalomra is. Turizmus kategóriában 16 nevezés érkezett be, Köztük a MIDMAR Kft. által benyújtott pályamű is. 

A rangos szakmai megmérettetésen a MIDMAR Kft. Minőségi díjat nyert Miskolc hivatalos turisztikai weboldalával, a hellomiskolc.hu –val. A turizmusmarketingért felelős cég a felhasználó oldaláról közelítette meg meg a korábbi felület megújítását, ezért egy átlátható, esztétikus site kialakítása volt cél, ahol könnyed stílusban, vonzó képekkel bőven illusztrálva mutatják be a város legfontosabb látnivalóit, turisztikai szolgáltatásait, programjait. Igyekeztek minden olyan kérdésre röviden, de mégis figyelemfelkeltő módon választ adni, ami egy turisztikai célpont kiválasztása során előzetesen felmerülhet. Logikus menürendszerrel, személyre szabott listával, interaktív elemekkel, folyamatosan frissülő tartalommal tették felhasználóbaráttá az oldalt. Lehetőséget biztosítottak a kapcsolatfelvételre és a social media felületeik bevonására. Törekedtek a gyors betöltési sebességre és a mobilbarát kialakításra is, hiszen a turizmusban rengeteg vetélytárssal kell felvenni a versenyt. Összességében egy abszolút könnyen kezelhető, tömören informáló és megjelenésében is vonzó weboldallal kívánják Miskolcra csábítani a jövendő vendégeket. (A weboldal nyelvi mutációi előkészítés alatt vannak, a régi oldalra navigálnak a jelenlegi nyelvi gombok).

A zsűri így értékelte a weboldalt: „Felhasználói oldalról nehéz megközelíteni egy virtuális felületet, de nekik sikerült. Átlátható, esztétikus honlapot hoztak létre, megkapó fotókkal. Vonzó, informatív, figyelemfelkeltő és nem utolsósorban logikus. Ezek az összetevők teszik csábítóvá a várost, amit képviselnek. A remek weboldal megjelenése, interaktivitása, frissessége minket is arra ösztönöz, hogy ellátogassunk ebbe a nagyszerű városba. A Minőségi díjat büszkén adjuk át Hello Miskolc – Miskolc hivatalos turisztikai weboldalának.” A díjat Tóth-Bodnár Krisztina ügyvezető és Hetei Boglárka, marketing munkatárs (nyitóképünkön) vette át.