Kezdőlap KIEMELT

Bővül a diósgyőri bölcsőde

Az épületegyüttes jelenlegi hat szárnyából háromban gondoskodnak bölcsődésekről, a többiben tankonyha működik.

A miskolci polgármesteri hivatal közleménye szerint az önkormányzat a Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Terve „Demográfia és köznevelés – Bölcsődei nevelés fejlesztése” komponens támogatási rendszeréhez benyújtott „Diósgyőri Bölcsőde fejlesztése” című projektje keretében a Kuruc utca 65/A szám alatti bölcsőde 28 férőhellyel való bővítése valósul meg.

Az épületegyüttesben hat épületszárny található. Ebből háromban jelenleg is bölcsődei nevelés folyik, hat nevelési egységben. Az épület további szárnyaiban tankonyha működik.

A projekt megvalósítása során az épület bölcsődei épületrésze egy újabb szárnnyal bővül, melynek eredményeként a kapacitás két nevelési egységgel, 28 fővel növekszik, a jelenlegi épület egyes helyiségei megújulnak. Az új gondozóegység a meglévő épület szerves folytatásaként épül meg oly módon, hogy továbbra is egységes intézményi helyiség-struktúra alakuljon ki.

A 170 millió forintos fejlesztés révén két csoportszobával bővül az intézmény, így huszonnyolc gyermekkel többet fogadhatnak. A jelenlegi épület egyes helyiségei is megújulnak. A projekt várhatóan szeptember végén zárul – közölték.