A cél a gyermekek és fiatalok – csecsemő-, és kisdedgondozási – elméleti tudásának, gyakorlati ismereteinek fejlesztése, a résztvevők szülői szerepre való felkészítése.

A Magyar Vöröskereszt és a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt idén huszonhetedik alkalommal hirdette meg Országos Csecsemőgondozási Versenyét. 

A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei forduló ideje és helyszíne:  
Időpont: 2023. május 16., kedd 10.00 (Regisztráció 9:30-tól.)
Helyszín: Miskolci Egyetem Ferenczi Sándor Egészségügyi Technikum (Miskolc, Szigethy Mihály u. 8, 3529)

A versenyen két kategóriában indulhatnak a diákok: 

  • ÁLTALÁNOS ISKOLAI (GYERMEK) KATEGÓRIA, a mindenkori iskolarendszernek megfelelő általános iskolai korosztály 4-8. évfolyamig.
  • KÖZÉPISKOLAI (IFJÚSÁGI) KATEGÓRIA, a mindenkori iskolarendszernek megfelelő középiskolai korosztály 9-13. évfolyamig (felső korhatár betöltött 20 év).

A csapat három főből, és legfeljebb egy fő póttagból áll, egyikőjük egyben a  csapatkapitány is.

A verseny elméleti és gyakorlati részek kombinációja.

A diákok egy-egy szituációt oldanak meg a gyakorlati állomásokon fürdetés, táplálás és lázcsillapítás témakörökben, illetve írásban megoldanak egy szakmai feladatsort és kitöltenek egy vöröskeresztes totót is.

A vármegyei fordulóban öt ifjúsági és tizenegy gyermek csapat indul, a vármegye különböző településeiről. Felkészítésüket az iskolavédőnők önkéntesként végezték. Az öt tagú zsűrit négy védőnő és egy vöröskeresztes munkatárs alkotja.

Az országos döntőbe, vármegyénként és kategóriánként, egy-egy csapat juthat be.

/Nyitókép forrása: voroskereszt.hu/