Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hongkongi vámhatóságok letartóztattak egy férfit a város repülőterén, miután 12 millió hongkongi dollár (566,8 millió forint) értékű kokainszállítmányra bukkantak egy elektromos kerekesszék párnáiba rejtve.

Az illetékes hivatal vasárnap számolt be arról, hogy az 51 éves férfi azt állította, egy autókölcsönző cég igazgatója, s a karibi Sint Maarten területéről érkezett a városba Párizson keresztül. A vámhatóság azt is elárulta, hogy a mankóval közlekedő férfi az elektromos kerekesszéket két feladott poggyászának egyikeként vitte magával a reptérre.

Mivel azonban minden csomagot átvizsgálnak a repülőtéren, nem volt ez másképp a kerekesszékkel sem, a röntgenfelvétel pedig gyanút keltett az illetékesekben: végül a tisztviselők alaposabban átvizsgálták, és egyértelműen arra utaló jeleket találtak, hogy a széken található párnákat és a háttámlát is valaki kibontotta, majd visszavarrta.

Ezt követően ők is felnyitották a párnákat és a háttámlát, a gyanú pedig beigazolódott: a rejtett rekeszekben összesen 11 kilogramm kokaingyanús anyagot találtak. A férfit letartóztatták veszélyes kábítószerrel való kereskedelem gyanújával, így pénzbírságra, de akár életfogytiglani börtönbüntetésre is számíthat.