A spanyol Vélez C.F. ellen játszott ma a DVTK Spanyolországban edzőtáborozó labdarúgó csapata.

Ezúttal a pályára lépők többsége végigjátszotta a találkozót, a Diósgyőr góljait Könyves Norbert és Jeremie Obounet szerezték.

Vélez C.F. – Diósgyőri VTK 3-2 (1-2)

Játékvezető: Coin, Estadio Jose Burgos De Quintana, zárt kapuk mögött

Vélez: Diego Barrios – Raúl Espinosa, Álvaro Ocaña, Adolfo, Luismi, Rafa Salama, Kaya, Yael, Bocchino, Héctor, Gastón.
Vezetőedző: Magnus Pehrsson

DVTK: Senkó Zsombor – Farkas Dániel, Viczián Ádám, Szűcs Kornél, Medgyes Sinan – Radics Márton, Cseke Benjámin, Illés Bálint – Jeremie Obounet, Eppel Márton, Könyves Norbert. 
Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.

Csere: Eppel helyett Da Cruz a 46., Barrios helyett Didi a 46., Raúl Espinosa helyett Portillo a 46., Adolfo helyett Mauro a 46., Luismi helyett Essel a 46., Rafa Salama helyett Joselinho a 46., Héctor helyett Bouba a 46., Kaya helyett Gonzalo a 60., Bocchino helyett Nawfal a 65., Gastón helyett Gaona a 65., Yael helyett Escolano a 72., Ocaña helyett Dani Sénior a 72., Obounet helyett Papp M. a 75. percben. 

Sárga lap: Cseke a 73. percben. 

Gólszerző: Gastón (1-0) a 3., Könyves (1-1) a 4., Obounet (1-2) a 34., Yael (2-2) tizenegyesből a 69., Gaona (3-2) a 87. percben. 

Vezetőedzői értékelés

Kuznyecov Szergej

„Jó felkészülési mérkőzést játszottunk több szempontból is. Egyrészt akik az elmúlt mérkőzésen kevesebb játéékperchez jutottak, azok ma nagyobb terhelést kaptak. Másrészt a ma látottak alapján visszajelzést kaptunk arról, hogy kire számíthatunk, ki tart előrébb, és kinek kell még sok munkát végezni azok közül, akik ősszel csak edzett, és kevesett játszott.”

Kulcspillanatok

  • 3. perc: Egy távoli lövést kiütött Senkó Zsombor, ám az érkező Gastón Valles a kapuba lőtte jobbról a labdát. 1-0
  • 4. perc: Illés Bálint távoli, bal oldali szabadrúgását a hosszú oldalon Könyves Norbert egyből a hosszú alsó sarokba helyezte. 1-1
  • 34. perc: Jeremie Obounet tört középre balról, és az Eppel Mártontól visszakapott labdát a 16-os vonaláról a jobb alsó sarokba lőtte. 1-2
  • 69. perc: Yael Ballesteros tizenegyesből volt eredményes. 2-2
  • 87. perc: A védők közül kilépő spanyol támadó lövését még védte Senkó Zsombor, de a labda Richard Gaona elé pattant, aki közelről az üres kapuba passzolt. 3-2

Csütörtökön, 15 órától a dán élvonalbeli Aarhus GF ellen lép pályára a DVTK csapata.