Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy egyéves ausztrál juhászkutya több mint egy hónapos távollét után tért vissza gazdáihoz Alaszkába, miután egy 240 kilométeres utat tett meg teljesen egyedül a Bering-tenger jegén.

Nanuq gazdája, Mandy Iworrigan a Bering-szorosban fekvő Szent Lőrinc-szigeten, Gambellben él, és családjával a múlt hónapban a sziget egy másik közösségébe, Savoognába látogatott. Csakhogy Nannuq a család másik kutyájával, Starlighttal együtt hirtelen eltűnt.

Noha Starlight pár héttel később előkerült, Nanuqnak nyoma sem volt. Eltűnése után az alaszkai szárazföldön lévő Wales városában az emberek összefogtak és mindenütt felhívásokat és fotókat tettek közzé az eltűnt ebről, többek között az interneten is.

Iworrigan megosztotta, édesapja küldött neki egy SMS-t, melyben azt írta, hogy a Bering-tengeren túli, Savoognától mintegy 240 kilométerre fekvő Walesben láttak egy kutyát, mely pont úgy néz ki, mint Nanuq. A nő megnézte a képeket és megdöbbenve fedezte fel, hogy a képeken az ő kutyája látható.

Gazdája sem érti, hogyan jutott ilyen messzire a négylábú, de nagyon büszke rá, amiért egy hónapig képes volt túlélni a kegyetlen időjárási viszonyok között, hozzátéve, hogy valószínűleg fókahúst ehetett, illetve madarakat. A nő végül lebeszélte egy légitársasággal, hogy a kutyát szállítsák vissza Gambellbe, ami ikeresen lezajlott, a reptéren pedig megtörtént a boldog újraegyesülés.