Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Egy tajvani férfi nagy figyelmet kapott a közösségi médiában, miután az alkarjára tetováltatta egy fizetési alkalmazás vonalkódját.

A meg nem nevezett férfi nemrég a tajvani Dcard közösségi médiaplatformon osztotta meg a funkcionális vonalkódtetoválást. Úgy tűnik, már egy ideje fontolgatta, hogy tetováltat, de valami különlegeset akart a sima minták helyett. Egy nap, miközben azon gondolkodott, hogy mennyire körülményes, hogy állandóan elő kell vennie az okostelefonját, hogy fizessen, eszébe jutott: miért ne lehetne egy funkcionális tetoválása, ami megoldja ezt a problémát? Így hát egy tetoválóművésszel az alkarjára varratta a fizetési alkalmazás vonalkódját.
Bár a tetoválás elég egyszerűnek tűnik, igazából nem az: ha a tetoválóművész túl vastag vagy túl vékony sávot készít, vagy ha a sávok közötti hézagok egyike kicsit szélesebb, mint a tényleges vonalkódé, akkor a tetoválás nem úgy fog működni, ahogyan azt tervezték.
Ebben az esetben azonban a tetoválóművész remek munkát végzett, a férfi pedig több videót is megosztott arról, hogy az alkar tetoválással gond nélkül fizet a kisboltokban és benzinkutakon. Elismerte, hogy az emberek néha megbámulják vagy megdöbbennek, hogy a tetoválása valóban működik, de más problémája eddig nem akadt.
Bár a tetoválása nagy figyelmet keltett, a posztoló azt tanácsolta azoknak, akik azt fontolgatják, hogy a nyomdokaiba lépnek, hogy gondolják meg. A vonalkód elrontásának kockázata jelentős, és ő maga sem tudja, hogy a tetoválás a jövőben hogyan fog kitartani, illetve milyen karbantartást igényel majd.
A vonalkódos tetkó mellett egyre többen – köztük a magyar celeb, Schumacher Vanda – bőr alá helyezett chippel oldja meg az érintésmentes vásárlást.