Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

Egyre menőbb és népszerűbb a kemping

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egyre népszerűbbek a hazai kempingek és a közösségi szálláshelyek is. A Turisztikai Ügynökség adatai szerint a kempingekben eltöltött vendégéjszakák száma több mint a másfélszeresére, a községi szálláshelyeken regisztráltaké csaknem a két és félszeresére emelkedett az elmúlt három évben.

Kempingezni főként a németek és a lengyelek érkeznek hozzánk. A 2023-ban üzemelő több mint 270 kemping közül a legtöbbet a Balatonnál és a fürdővárosokban vehettek igénybe a vendégek.

Az MTÜ szerint a közösségi szálláshelyeken a kempingekénél is dinamikusabban nőtt a forgalom, 2020 és 2023 között csaknem a két és félszeresére emelkedett és az utazók tavaly már 2,7 millió vendégéjszakát töltöttek ilyen szálláshelyeken. A közösségi szálláshelyek száma az elmúlt három évben 327-ről 399-re gyarapodott. Közülük a legtöbb Budapesten és a Balatonnál üzemel, de szép számban megtalálhatóak a Mátra-Bükk, valamint Tokaj és Nyíregyháza térségében is.