Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Március 13-án, hétfőn megkezdődik Miskolc egyik ikonikus épületének, az Avasi kilátónak a felújítása.

Az idén hatvan éves tévétorony és az azt körülvevő terület évtizedeken át magára hagyottan, leromlott állapotban fogadta a miskolciakat és a turistákat. A Kilátó ReStart programnak köszönhetően azonban méltóképp ünnepelheti Miskolc a jubiláló kilátót, hiszen megkezdődik az épület felújítása.

A munkálatokat hétfőn kezdik, ezért a közbeszerzési pályázaton nyertes Épkar Zrt. hétfő hajnaltól lekeríti a tévétorony körüli területet. A lezárás érinti az Avasi kilátó közvetlen környezetét, a Mendikás dűlő egy, a kilátóhoz közel eső szakaszát.

A tavaly felújított és átadott Horváth-tető a Bormúzeum felőli lépcsősoron keresztül lesz megközelíthető. A Mendikás dűlő egy részén is lehet majd parkolni, és némi kerülővel – a füves területen keresztül – eljutni a játszó- és szabadidőparkba.

Miskolc MJV Önkormányzata fokozott óvatosságot kér az arra közlekedőktől, és azt, hogy figyeljenek arra, hogy a lekerített részek munkaterületnek számítanak.

A kilátó a 444 millió forintos TOP-os forrásnak köszönhetően újulhat meg, a kilátó környezetének és a környező sétányoknak a megújítására pedig több mint 160 millió forintot fordíthat idén a város.

/Nyitókép forrása: Veres Pál hivatalos Facebook-oldala/