Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság akkor válhat minden idők legjobb világbajnokságává, ha mindenki több mint 100 százalékot teljesít – jelentette ki a versenyt szervező cég vezérigazgatója a sportesemény önkéntes programjának általános képzési napján, szombaton Budapesten.

Németh Balázs hangsúlyozta, hogy a világ 2023-ban megrendezésre kerülő legnagyobb sporteseményére több mint 200 ország, több mint 2000 sportolóját várják. A vendégek eligazodását az a 2500 önkéntes fogja segíteni, akik regisztráltak a világbajnokság önkéntes programjába.

A "Láss csodát" mottóval sorra kerülő bajnokságon, augusztus 19. és 27. között, vagyis kilenc nap alatt 14 versenyprogramra kerül sor és öt napon utcai futó és gyalogló versenyek is lesznek. A többi között a Hősök teréről induló, majd a főváros látványosságait érintő és a Hősök terére visszaérkező maratoni futás.

Nagy felelősség az önkéntesek számára 

A résztvevő versenyzőkön, sportvezetőkön és újságírókon kívül, mintegy 400 ezer látogatót várnak a Nemzeti Atlétikai Központba és egymilliárd nézőt a televíziók elé. Ez óriási felelősség az önkéntesek számára is, hiszen a vendégek velük találkoznak először és nagy jelentősége lehet minden mosolynak, kedves gesztusnak. "Tegyünk meg mindent azért, hogy minden idők legjobb atlétikai világbajnokságát rendezze meg Budapest! Koronázzuk meg együtt a sportok királynőjét!" – fogalmazott a kormánybiztos.