Tovább fejlődik a vármegye iparterülete.

Miskolc határában, Szirmabesenyő közigazgatási területén található ipari parkot 2017-ben kezdték fejleszteni. Ennek első betelepülője a Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. (S.E.G.A. Hungary Kft.), aki már akkor is Miskolchoz közel eső, a munkavállalóknak és logisztikai szempontból az autópályáról könnyen megközelíthető területet keresett beruházásaihoz.

A cég zöldmezős beruházása két lépcsőben készült el: 2018-ban a logisztikai csarnok, 2021-ben pedig a gyártócsarnok és irodaépület épült meg, melyek összesen 50.000 m 2 -en 1500 embernek adnak munkát – közölte a vállalat. Az indítómotorokat, generátorokat és elektromos alkatrészeket fejlesztő és gyártó cég mellé a közelmúltban további betelepülők érkeztek.

Az Év Irodája különdíjat is megnyerte már a S.E.G.A. Hungary Kft. épülete, amely a helyi alkalmazottak bevonásával, igényeik szerint került kiépítésre.

A telephely kialakításának utolsó, de rendkívül fontos eleme volt a munkavállalók balesetmentes közlekedésének biztosítása – áll a közleményben. A vállalat és Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata szoros együttműködésének köszönhetően az ipari park infrastruktúrája így tovább fejlődött. A 26. számú úttól a S.E.G.A. Hungary valamint a további cégek telephelyéig nemrégiben elkészült a járda, a kerékpárút és a közvilágítás.

Közleményükben arra is felhívják a figyelmet, hogy az ipari park fejlesztése továbbra is kiemelt önkormányzati cél.