Megnyerték a közönségszavazást a borsodi hobbikertészek.

A Virágos balkonok, virágos kertek versenyen több mint ötszáz hobbikertész vett részt. A legtöbb nevezés Pest megyéből, valamint a fővárosból, illetve Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron és Hajdú-Bihar megyéből érkezett. Mindkét kategóriában 9-9 díjat ítélt oda a szakmai zsűri, a győztesek értékes kertészeti utalványokat kapnak.
Idén másodszor kereste az ország legszebb balkonjait és legvirágosabb előkertjeit a Magyar Turisztikai Ügynökség. A hobbikertészek számára kiírt pályázat során mindkét kategóriában 9-9 díjat, köztük Borbás Marcsi „Kertem” különdíját ítélte oda a kertészeti szakemberekből álló zsűri. A három legvirágosabb előkert, illetve legszebb balkonkert mellett díjazták többek között a legszínesebb növénykavalkádot, a legkisebb vagy a legharmonikusabb balkonkertet, a legszebb kertépítészeti kompozíciót, a szépen fenntartott kerteket és a fenntartható megoldásokat.
A három legvirágosabb balkont és előkertet egyenként 100 ezer forintos kertészeti utalvánnyal jutalmazzák, ezen kívül a 6-6 tematikus díjban részesített pályázó 70 ezer forint értékű utalványt nyert.


A közönségszavazás két borsodi pályázó nyerte. A balkon-kategóriában Bene József Szomolyáról kapta a legtöbb szavazot, míg az előkertek versenyében a mezőnyárádi Kósa Kristóf alkotása tetszett a legjobban az érdeklődőknek.
(Címképünkön Bene József, alsó fotónkon Kósa Kristóf kertje látható. Forrás: Virágos Magyarország Facebook-oldal)