Érdekes arcok: Nagy Viktor

Riportunkban Nagy Viktorral beszélgetünk,  aki elkészítette új, Kapuzörgető című klipjét, amelyben a Győri kapu neki tetsző néhány jellegzetes pontját vette filmre.


Mizu Miskolc (MM): – Kérlek mutasd be magad röviden, mond el, mióta foglalkozol videózással?

Nagy Viktor (NV): – Miskolci vagyok, 22 éves. A videózást kb 8 éve csinálom. Kezdetben csak nyaranta csináltam a nyaralások alkalmával.
Viktor Nagy fényképe.
MM: – Mutasd be a műfajt, mi vonzott benne?
NV: – Az vonz engem ebben, hogy ha csinálok egy nyaralásról vagy egy rendezvényről egy videófelvételt, akkor az évek múlásával ezáltal nem halványodik el az emlék, hiszen az esemény rögzítésre került egy filmfelvétel formájában. Sokan csak képeket csinálnak, de szerintem egy kép nem képes vissza adni azt, amit egy videó igen. Egy videó felvételben hallani az adott táj hangját a felvett barátok hangját mozgását meg minden egyebet. Mondhatni egy videóval az ember képes vissza utazni az időbe és félig-meddig újra átélni az akkor történteket. Ezért szeretem a videózást.
Mostanában inkább a vizuális effektekre hajtok a videóimban, hogy minél több és minél látványosabb legyen. Természetesen nem titkolt vágyam az, hogy egyszer majd ha minden összejön, akkor egy saját látvány filmet készíthessek el.
MM: – Avass be bennünket további terveidbe!
NV: – Elsősorban a kis filmek készítésével szeretnék foglalkozni, azon belül is látvány és horror film készítése az, ami vonz. A horror film azért, mert azt a legegyszerűbb elkészíteni technikailag és mivel a horror filmeknek (jó esetben) sötétben kell játszódnia, így könnyedén el lehet rejteni a felvételhez szükséges technikai eszközöket a díszletben is, a sötétségben, amit így a néző nem láthat.
A látvány filmeket pedig a nézők elkápráztatásának céljából készítenék. Lennének bennük látványos robbanások, épület dőlések, stb… minden ami ezzel jár. Egy ilyen filmhez szükséges modelleket már el kezdtem készíteni, de ez még édes kevés a sikerhez.

MM: – Mennyi ideig tartott ennek a közel 50 mp-es kisfilmnek, a Kapuzörgetőnek az elkészítése és mennyi ideig tart egy komolyabb, pl. 5 perces alkotás elkészítése?
NV: A Kapuzörgető kb 2-3 óra volt. Az, hogy mennyi ideig tart egy pl. 5 perces videó elkészítése az sok mindentől függ: mennyi a rendelkezésre álló nyersanyag, kell-e javitani a képminőségen, kell-e javítani a hangon, legyen-e ritmusra vágva a videó, a vizuális effektek mennyiségétől és még sorolhatnám. A leghoszabb ideig tartott video szerkesztésem az 2014-ben volt, egy nyaralás házimozija. Azzal nagyon megszenvedtem. Nem hiszem hogy hosszú ideig lesz még módom ilyet készíteni, eddig ez volt minden tekintetben a “leg”. Ez készült a leghosszabb ideig, kb 3 hétig és napi 5 órát (!) dolgoztam rajta. És ebben még nem volt egyetlen egy vizuális effekt sem!
Viktor Nagy fényképe.
Viktor műveit megtekinthetitek saját youtube csatornáján: