Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Sport

Extra kreditek járnak az önkéntes rendezőknek

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Miskolci Egyetem Szenátusa a napokban elfogadta az önkéntes tevékenység kurzus beindítását.

A Miskolci Egyetem – a várossal közösen – tollaslabda és vízilabda Európai Egyetemi Bajnokságot rendez július 13-19 között. Az esemény rendezését segítve az egyetem hallgatói is csatlakozhatnak az eseményhez, amiért kreditet kapnak. Ugyanis a Miskolci Egyetem Szenátusa a napokban elfogadta az önkéntes tevékenység kurzus beindítását. Ennek köszönhetően az idei Európai Egyetemi Bajnokságokon, és a 2024-es Európai Egyetemi Játékokon közreműködő hallgatók extra krediteket gyűjthetnek.

Egy kredit 20 önkéntes tevékenységgel eltöltött órának felel meg, és az órákat a hallgatók a képzésük teljes ideje alatt gyűjthetik. Aki szeretné begyűjteni az extra krediteket, az jelentkezhet önkéntes programba.

2024-ben még több lehetőség lesz extra kredit gyűjtésre

Miskolc és Debrecen ekkor rendezi meg közösen az Európai Egyetemi Játékokat (EUG), melynek az idei Európai Egyetemi Bajnokságok hivatalos teszteseményei. Az EUG a kontinens legnagyobb hallgatói sporteseménye, a nyári olimpia és a labdarúgó-világbajnokság után a harmadik legnagyobb létszámú multisportesemény a világon.