Ezek miatt merül le extra gyorsan a telefonod

Sokan úgy hiszik, és tényleg igaz, hogy a mostani telefonok gyorsabban lemerülnek, mint régen. Ez igaz is, ám nem azt jelenti, hogy elromlottak, hanem inkább azt, hogy bizonyos dolgokat meg kell változtatnod rajtuk.

Rossz a térerő

Amikor olyan helyen jársz, ahol alig van térerő, nem működik rendesen a mobilneted, sem pedig a wifi, olyankor a telefonod több energiát használ fel arra, hogy megpróbáljon csatlakozni egy rádiótoronyhoz, és jobb térerőt hozzon létre. Ez persze gyorsabban meríti a telefonod, így ha tudod, hogy ilyen helyen jársz, akkor kapcsold be a repülő üzemmódot.

Túl sok app

A telefonodon valószínűleg neked is számtalan applikáció található, amelyek értesítéseket küldenek neked, hacsak nem kapcsolod ki. Ilyenkor ugyanis az appnak engedélyt adsz arra, hogy bizonyos időnként végigfussa a történéseket, és megnézze, van-e bármi, amiről értesítést küldhet neked a kezdőlapra. Ha ez pedig több appra is igaz, az könnyedén leszívhatja az aksid energiáját. Jobb, ha csak azoknál az applikációknál engedélyezed ezt, amelyek tényleg fontosak számodra.

Bluetooth használat

Néha észre sem veszed, hogy be van kapcsolva a Bluetooth szolgáltatás a telefonodon. A telefonod ezt megérzi, ugyanis ez a szolgáltatás folyamatosan aktív marad a háttérben, és energiát igényel.

A tartózkodási helyed

Amikor nem vagy biztos benne, hogy merre kell menni, a telefonodon biztosan te is igénybe veszed a térképet, vagy a GPS-t. De nem csak ilyenkor meríti ez a mobilodat! Ha engedélyezted a Tinderen, Facebookon vagy bárhol, hogy az app láthassa a tartózkodási helyedet, az ugyancsak sokat merít rajta.