A két gárda spanyolországi összecsapásán 64-58-ra Völgyi Péter együttese győzött decemberben.

Az Euroliga B csoportjában szereplő DVTK múlt hét csütörtökön – egy bravúros küzdelemben – egyetlen ponttal alulmaradt a favorit török Mersinnel szemben, és 6/5-re rontotta győzelmi mutatóját. A Girona ugyanilyen mérleggel érkezett Miskolcra.

A miskolci meccsen sajnos nem sikerült megismételni a decemberi bravúrt, a spanyolok lényegesen frissebbnek tűntek a találkozón.

A Girona egyértelműen uralta az első negyedet, hamar hat-nyolc pontos előnyt gyűjtött, s kilenccel nyerte a szakaszt. A hazai alakulat a második negyed közepén kezdett magára találni, s az addigra 15 pontosra nőtt hátrányt szép kosarakkal és jó védekezéssel kilencre tudta lefaragni a nagyszünetre.

A harmadik negyed első perceiben hektikus volt a játék, előbb felváltva estek a kosarak, majd mindkét oldalon egymást követték a rossz támadások. A negyed közepén aztán a Girona tudott váltani, gyorsan 15 pontra növelte előnyét, s mint később kiderült, ez döntőnek bizonyult. A piros-fehérek innen már hiába küzdöttek, nem tudtak felzárkózni, s végül 18 ponttal kikaptak.  

„Sajnos elfogytunk fizikálisan és fejben is mára, rossz döntéseket hoztunk. A spanyolok azzal a négy-öt szerzett labdával, amit az aggresszív védekezésüknek köszönhetnek, megdobták azokat a könnyű kosarakat, ami két fáradt csapat mérkőzésén elég előnyt adott nekik, hogy végig kontrollálják a mérkőzést ennek az előnynek a birtokában. Próbáltunk mindent, amit lehetett, tartalékosak voltunk, Darcee nyilván nem hármas mezőnyposztos játékos, de kipróbáltuk, és Tyrának sem lenne szabad még ennyit játszania az Euroligában, ma hiányzott az a két-három húzóember, aki megfordította volna a mérkőzés menetét. Felvillanásaink voltak, viszont nem tudtunk két jó védekezést és két jó támadást egymás után lejátszani. Sajnálom, mert a spanyolok sem játszottak ma extrán, van még egy hazai Euroliga-mérkőzésünk a válogatott ablak után az Avenida ellen, megpróbáljuk akkor egy sokkal jobb játékkal lezárni ezt a csoportkört hazai pályán. Gratulálok a spanyoloknak, nagyon várjuk már és nagyon ráfér a csapatra egy hosszabb pihenő. elfogytunk fizikálisan és fejben is mára, rossz döntéseket hoztunk. A spanyolok azzal a négy-öt szerzett labdával, amit az aggresszív védekezésüknek köszönhetnek, megdobták azokat a könnyű kosarakat, ami két fáradt csapat mérkőzésén elég előnyt adott nekik, hogy végig kontrollálják a mérkőzést ennek az előnynek a birtokában. Próbáltunk mindent, amit lehetett, tartalékosak voltunk, Darcee nyilván nem hármas mezőnyposztos játékos, de kipróbáltuk, és Tyrának sem lenne szabad még ennyit játszania az Euroligában, ma hiányzott az a két-három húzóember, aki megfordította volna a mérkőzés menetét. Felvillanásaink voltak, viszont nem tudtunk két jó védekezést és két jó támadást egymás után lejátszani. Sajnálom, mert a spanyolok sem játszottak ma extrán, van még egy hazai Euroliga-mérkőzésünk a válogatott ablak után az Avenida ellen, megpróbáljuk akkor egy sokkal jobb játékkal lezárni ezt a csoportkört hazai pályán. Gratulálok a spanyoloknak, nagyon várjuk már és nagyon ráfér a csapatra egy hosszabb pihenő.” – nyilatkozta a mérkőzés után Völgyi Péter vezetőedző.

Az ötven százalékos mérleggel álló DVTK február 22-én folytatja menetelését, amikor a szintén spanyol Salamancát látja vendégül.

(Fotók: Osztie Tibor/dvtk.eu, FIBA)