Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A napokban ünnepeltük a fekete kutyák világnapját. De vajon miért ez a megkülönböztetett figyelem? Szakértők már többször is foglalkoztak az úgynevezett Fekete Kutya Szindrómával, ami egy átfogó elnevezés arra a jelenségre, amikor a fekete kutyákat ritkábban fogadják örökbe. És ez alól a macskák sem kivételek. Itt van a kutya elásva…

A babona átszövi a hétköznapokat

Sokan ezért sem választanak fekete állatot. Mert mi van, ha átmegy előttünk az úton egy fekete macskusz?  Azok, akik egyébként is hisznek ezekben a dolgokban, az élet több terén is a babonák függvényében cselekszenek, így az örökbefogadás esetén is. A fekete macskákat gyakran a balszerencsével kötik össze.

Hirdetni sem egyszerű a sötét szőrgombóccal

Statisztikák szerint az emberek figyelmét mindig jobban felkeltik a fehér, foltos, színes kutyákat és macskákat ábrázoló képek, míg a feketék többnyire elvesznek a tömegben. A mai lájkvadász világban pedig különösen fontossá vált a figyelemfelkeltés. Ehhez kevés a fekete.

Agresszív és barátságtalan

Legalbbis sokan így vélekedbnek a fekete kutyákról. Úgy vélik, nehezebb kiolvasni az arcukról az érzelmeket, ez a fajta bizonytalanság pedig elveszi a kedvüket attól, hogy hazavigyék őket. Nem egíti őket az sem, hogy a filmekben általában a „gonosz” állatok mindig feketék, és ez tudat alatt is előítéleteket teremt.

(fotó: pixabay)