Kezdőlap BORSOD Borsod - Közélet

Felrázta a 3A-s autóbusz a martinkertvárosi lakosokat, így most próbából midibuszokat indít az MVK

A 3A számjelzésű midibusz próbajáratok április 25-én és 27-én a Búza tér és a Berzsenyi Dániel utca között közlekednek majd

A Martinkertvárosban egy lakossági fórumon vetődött fel,  hogy a 3A-s autóbuszok közlekedése miatt az épületekben keletkező rezonancia mértéke zavaró az lakók számára. A fórum résztvevői arra kérték a közlekedési társaságot, hogy a szóló autóbuszok helyett teszt jelleggel közlekedtessenek midi autóbuszokat a térségben, mivel ezek a járművek sokkal könnyebbek és kisebb a zajterhelésük.

Az MVK Zrt. Arra kéri a martinkertvárosi lakosokat, hogy osszák meg tapasztalataikat április 29-én, hétfőn 12 óráig az iroda@mvkzrt.hu e-mail címen. A kérdés, hogy valóban sokkal halkabbak és rezgésmentesebbek-e ezek a midibuszok.

A próbajáratok nem szállítanak utasokat.
 
A 3A számjelzésű midibusz próbajáratok április 25-én és 27-én a Búza tér és a Berzsenyi Dániel utca között közlekednek majd a menetrendben meghirdetett indulási időpontokon felül, az alábbiak szerint:

  • április 25-én, csütörtökön a Búza térről 19:15-kor a 11-es autóbusz indulóhelyéről, a Berzsenyi Dániel utcáról 19:39-kor indul a midibusz;
  • április 27-én, szombaton a Búza térről 07:20-kor a 11-es autóbusz indulóhelyéről, a Berzsenyi Dániel utcáról 07:37-kor indul a midibusz.

A midibuszos próbajáratok utast nem szállítanak, az MVK Zrt. csak abban kéri a martinkertvárosiak segítségét, hogy otthonaikban figyeljék meg a busz elhaladásakor annak a házakra gyakorolt hatását.

(Nyitókép: mvkzrt.hu)