Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

Felújítják a Búza téri aluljáró lépcsőit

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Három ütemben történik majd a felújítás, az első ütemben a Centrum felőli kijáratot zárják le.

Miskolc egyik legforgalmasabb környékének lépcsősorai a Búza téri földalatti átkelőhely 1978-as megépítése óta nem estek át átfogó rekonstrukción, a gránitlapok több helyen megcsúsztak, a lépcsők állaga pedig helyenként már életveszélyesen leromlott. A ciklusokon átívelő probléma megoldása érdekében Miskolc MJV Önkormányzata úgy döntött, valamennyi ottani lépcsősort felújítja.

A szakemberek felmérték a lépcsők állapotát, majd a munkát úgy ütemezték, hogy az a lehető legkisebb mértékben zavarja majd a közlekedést.

A miskolci önkormányzat közleménye szerint az aluljáró lépcsősorainak három ütemben történő felújítása szeptember 11-én kezdődik. Az első ütemben a Centrum felőli kijárat kerül lezárásra, várhatóan szeptember végéig. Ezt követi a második szakasz, amikor a Zsolcai kapui kijáratnál folytatódnak a munkák, a kijárat keleti vagy nyugati ágai közül egyidejűleg csak az egyik kerül lezárásra. A harmadik ütemben pedig a Búza téri kijáratot zárják le, ami várhatóan október végéig tart. Ezt követően szerelik a lépcsőkre a gránit lapokat, ekkor pedig már csak részlegesen lesznek lezárások, minden irányba lehet majd közlekedni. A teljes beruházás várhatóan november végére készül el.   

Az aluljáró kijáratainak lezárása során – minden ütemben, az annak megfelelő tartalommal – szöveges, valamint térképes tájékoztató, útirány-jelző táblák kerülnek kihelyezésre.

A felújtás idejére a Miskolci Önkormányzat a közlekedők megértést és a türelmét kéri.