Kezdőlap KÉK HÍREK

Fiatalkorúakat ítélt el emberkereskedelem miatt a Miskolci Törvényszék

Csaknem 2 millió forintot kerestek a fiatalkorú lányok prostituáltként.

Emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt ítélt el a Miskolci Törvényszék két gyermekotthonban élő fiatalkorút, akik prostitúciós tevékenységre kényszerítettek két ugyanott lakó lányt.

Homa-Hajdu Eszter, a törvényszék sajtószóvivője az nyilatkozta az MTI-nek, hogy a cselekmény elkövetésekor gyermekotthonban elhelyezett fiatalkorú vádlottak előbb baráti, majd szerelmi kapcsolatba kerültek a két későbbi sértettel.

2020 szeptemberében az elsőrendű vádlott ötlete alapján társával a két lányt – külső helyszínen – prostitúciós tevékenység végzésére kényszerítették. A sértetteknek a cselekményt napi rendszereséggel, a vádlottak felügyelete mellett kellett végezniük.

Az elsőrendű vádlott gyűjtötte be a megkeresett pénzt, aki amennyiben kevesellte az összeget, bántalmazta a két lányt, egy alkalommal a másodrendű vádlott is megverte az egyik sértettet – közölte a törvényszék.

Az elsőrendű vádlott a megszerzett pénzből többnyire alkoholt, cigarettát és ennivalót vásárolt, azokat a társával közösen fogyasztották el. A sértettek prostitúciós tevékenységéből a vádlottak csaknem 2 millió forint vagyoni előnyt szereztek.

A bíróság az elsőrendű vádlottat 4 év 6 hónap, a másodrendű vádlottat 3 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte, a büntetés kiszabásakor enyhítő körülményként vette figyelembe az előkészítő ülésen tett beismerő vallomásukat. Ugyanakkor súlyosító körülményként értékelte a bíróság a társas elkövetést, az elsőrendű vádlott esetében kezdeményező szerepét és a hasonló jellegű bűncselekmények elszaporodottságát – közölte a sajtószóvivő.

Az ítélet jogerős.