Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Kultúra

Filmbemutató és közönségtalálkozó: Magasmentés

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

November 6-án 18:30-tól a Magasmentés című film lesz látható Miskolcon, a Művészetek Háza Béke Art Mozitermében.

Az alkotás egy akciókkal teli hőstörténet, egy apa és fia története, valamint látlelet egy reményt vesztett városról. A vetítés után közönségtalálkozóra kerül sor, amelyen jelen lesz a film rendezője, Fésős András, producere, Hutlassa Barnabás, valamint a film szereplői közül Börcsök Olivér, Keszég László, Takáts Andrea és Schruff Milán.

A film főhőse, egy magasmentő specialista tűzoltó, Félix Sándor (Bogdan Dumitrache). A férfi olyan emberek védangyalává válik, akik el akarják dobni maguktól az életet. Félix mindenkit meg akar menteni, az embereket hidakról, magas épületekről hozza le. Félix évekkel korábban egy balesetben elvesztette a feleségét, fiával (Börcsök Olivér) is reménytelenül megromlott a kapcsolata, noha a fiú közelebb van az apjához, mint azt Félix sejtené. Miközben Félix igyekszik újra kapcsolatot találni a fiával, és segíteni az embereken, drámai eseményeket indít el, és rá kell döbbennie arra, hogy semmi sem az, aminek látszik.