Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Kultúra

Folytatódik az Európai Panoráma

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Júliusban is megtartják a CINE-MIS Nonprofit Kft. által üzemeltetett Művészetek Háza Uránia és Béke Art Mozitermekben a korábbi években rendkívül sikeres Európai Panoráma elnevezésű egész éves programsorozat.

A program keretében kizárólag európai művészfilmeket láthatnak az érdeklődők. Miskolc egyetlen art mozija hónapról hónapra a legújabb európai filmtermés legjavából válogatva állítja össze ezen programot.

2024. július 6-7. 15:00 – Béke Art Moziterem:

Putifár tanár úr visszavág

magyarul beszélő francia vígjáték, 90 perc, 2023 (12 éven aluliak számára nem ajánlott)

Rendező: Pierre-François Martin-Laval

Szereplők: Christian Clavier, Isabelle Nanty, Gabrielle Lazure, Roby Schinasi 

Putifár tanár úr több évtizednyi tanítás után nyugdíjba vonul. A jól megérdemelt pihenés helyett Putifárnak más tervei vannak: végre eljött az ő ideje, hogy bosszút álljon minden csínyért és megaláztatásért, amit az iskolában szenvedett el a gyerekek miatt. Putifár régóta várt erre a pillanatra, már kész tervekkel készült, hogy miképp vágjon vissza azoknak a gyerekeknek, akik megkeserítették az életét. Az immár felnőtté vált nebulók nem is sejtik, hogy mi vár rájuk.

2024. július 4-7. 17:00 – Béke Art Moziterem:

Habcsókok és csillagok

feliratos francia film, 110 perc, 2023 (12 éven aluliak számára nem ajánlott)

Rendező: Sébastien Tulard

Szereplők: Marwan Amesker, Riadh Belaïche, Loubna Abidar

Yazid egészen kicsi kora óta érdeklődik a sütés és a cukrászat iránt. Az otthonokban és nevelőszülők mellett felnőtt fiú számára hosszú út vezet odáig, hogy megtanulja, milyen viselkedés elvárt a gasztronómia elitjének világában. Épernay-tól Monacón át Párizsig a legnevesebb mesterektől tanul, hogy ő legyen a legjobb, és valóra válthassa álmát: megnyerje a cukrász-világbajnokságot.

2024. július 8-10. 17:00 – Béke Art Moziterem:

A szenvedély íze

magyarul beszélő francia történelmi romantikus film, 136 perc, 2023 (12 éven aluliak számára nem ajánlott)

Rendező: Anh Hung Tran

Szereplők: Juliette Binoche, Benoît Magimel

A Pot-au-feu/ La passion de Dodin Bouffant című történelmi romantikus dráma a kiváló szakácsnő, Eugenie és munkaadója, a nagy gourmet hírében álló Dodin Bouffant szerelmét és kapcsolatát mutatja be. Az 1885-ben játszódó film Marcel Rouff La Vie et la passion de Dodin Bouffant, gourmet (A szenvedélyes ínyenc) című regénye nyomán keletkezett, rendezője Anh Hung Tran, főszereplői Juliette Binoche és Benoît Magimel. A filmet a Loire-menti Segré-en-Anjou Bleu kastélyban forgatták.

2024. július 4-10. 19:30 – Béke Art Moziterem:

Mindenütt férfi

magyarul beszélő francia vígjáték, 98 perc, 2023 (16 éven aluliak számára nem ajánlott)

Rendező: Caroline Vignal

Szereplők: Laure Calamy, Vincent Elbaz

„Sehogy.” Így válaszol Iris, mikor az orvos rákérdez hogy mennek a dolgok a férjével. A szavak fájó felismerésként csúsznak ki a száján: mennyi idő telt el azóta, hogy utoljára szeretkeztek? Miközben minden más remek az életében: a párja szereti, van két boldog lányuk, sikeres orvosi rendelőt vezet, gyönyörű otthonban él, és neki vannak a legjobb barátai a világon… De Iris hamarosan 50 éves lesz. Egy idegen ülteti el a gondolatot a fejében: „Szerezz egy szeretőt.” Mikor regisztrál egy társkereső oldalra, kinyílik Pandora szelencéje és elkezdenek özönleni idegen férfiak üzenetei.