Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség a karácsonyi vásárok és a bevásárlóközpontok környékén, illetve a zsúfolt tömegközlekedési járatokon, hogy kiszűrjék a zsebtolvajokat. Az egyenruhások mellett civil ruhás nyomozók is dolgoznak a vásárokban, hogy a nézelődők között elvegyülve kiszűrjék a zsebeseket.   

A rendőrök azt kérik, hogy aki észreveszi, hogy meglopták, azonnal hívja a 112-t, vagy értesítse a vásár biztonsági szolgálatát

A karácsony és az év vége miatt mától változik a gyógyszertárak nyitvatartása. Déltől szerda reggelig csak az ügyeletes és az ünnepnapokon is működő patikák lesznek nyitva. Ez a rend érvényes december 31-én és január 1-jén is. A zárva tartó patikáknak jelezniük kell a hozzájuk legközelebbi nyitva tartó gyógyszertár nevét, címét, telefonszámát.

Előtte tájékozódj!

Változik a vonatok és a buszok közlekedési rendje az ünnepi időszakban. A vonatok ma és holnap az ünnepnapi, karácsony másnapján pedig a vasárnapi menetrend szerint indulnak. A Volánbusz járatai az ünnep idején a munkaszüneti napi, szerdától pedig a tanszüneti menetrend szerint közlekednek.

A fővárosban és a nagyobb vidéki városokban mától január 1-jéig a legtöbb helyen ingyenesen lehet parkolni.

De érdeklődj a helyi szabályokról, nehogy pórul járj. 

Ünnepek idején is éjjel-nappal hívható az áldozatsegítő vonal. Legtöbben online csalás, kapcsolati erőszak vagy lopás miatt fordulnak a szakemberekhez. Az áldozatsegítő központokban emellett anyagi és lelki támogatást is nyújtanak. Jelenleg 12 ilyen központ és három áldozat segítő pont működik az országban, ezek a két ünnep között is nyitva lesznek.

06 80 225 225
0-24 órás áldozatsegítő vonal

(fotó: illusztráció, pixabay)